avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfiintaare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfiintaare SRL

Buna ziua!
Sunt asociat unic si administrator al unui SRL in cadrul caruia am si CIM. In prezent am un contract de inchiriere cu un complex comercial pentru un stand declarat ca punct de lucru valabil pana pe 01.12.2011 si un contract de comodat pentru sediul social. Doresc sa inchid firma si as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat, respectiv cum pot rezilia contractul cu acel complex, exista un formular tip la Adm. Financiara sau Complexul tr sa-mi elibereze un Act de reziliere sau prin cererea de inchidere a firmei la R.C.solicit si radierea punctului de lucru respectiv a celui social). Mai precis ce pasi am de facut pana sa ajung la Registrul Comertului cu cererea de dizolvare.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 12:58, 28 Martie 2011
Aveti dreptate! Uneori ma gandesc sa mai tin firma si sa revin pe piata cand mediul va fi mai prielnic.
Ma gandesc daca se poate sa o tin asa: nici inchisa nici suspendata. E vreo problema daca nu am activitate pe firma timp de doua trei luni?
Mai bine pastrati firma. Lichidarea voluntara va costa undeva peste 1000 RON+drumuri si demersuri tracasante.Acum nemaiexistand impozitul minim, mai bine o pastrati.

Nu e nicio problema daca nu aveti activitate. Nu aveti de ce sa platiti 200 RON sa o suspendati. NU UITATI insa sa depuneti toate declaratiile, bilanturile si cele necesare la Adm FInanciara la termen, ca si cum societatea ar functiona (deoarece de fapt si de drept ea chiar functioneaza); nerealizarea unui venit nu va scuteste de aceste obligatii!!!!!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Alex Chiciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de inchiriere ContSters62729 ContSters62729 Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani. Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)