avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune prin Tribunal -costuri minime ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune prin Tribunal -costuri minime ?

Va rog sa-mi spuneti daca este mai ieftin sa dezbati succesiunea prin Tribunal ( intre doi frati mostenitori care vor imparti in cote de 1/2 mostenirea fara iesire din indiviziune) in urma decesului si celui de al doilea parinte(22.12.2010).
Masa succesorala este o casa si terenul aferent.
Dupa decesul primului parinte(1995) s-au stabilit de comun acord , prin notariat(certificate de mostenitor), cotele intre sotul supravietuitor si cei doi copii numai asupra casei: 5/8 respectiv 3/8 si 3/8 ( terenul este dobandit cu acte de sotul supravietuitor, prin vanzare cumparare ,de la ai sai parinti in 1997).
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
florinned, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 14:09, 17 Martie 2011
in cazul in care exista intelegere amiabila intre parti, este indicat sa deschideti succesiunea prin notar.cu aceasta ocazie puteti(optional) sa efectuati inclusiv partajul bunurilor din masa succesorala.
dezbaterea succesiunii prin instanta are loc(este mai costisitoare) doar in cazul in care partile nu se inteleg amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii nefis nefis buna ziua. va rog sa-mi spuneti ce se poate face in cazul in care sotia a decedat si terenul si casa a ramas a sotului si a celor 2 copii.Copii vor sa vanda ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune dan_co dan_co Buna ziua. As dori un sfat legat de iesirea din indiviziune a 2 mostenitori legali. In fapt este vorba de 2 frati care, in urma decesului unicului parinte ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)