avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM LA NIVEL DE RAMURA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM LA NIVEL DE RAMURA

Buna ziua,
Firma la care lucrez nu are CCM la nivel de unitate, iar ca si cod CAEN - 1051- fabricarea produselor lactate si a branzaturilor, deci dupa parerea mea face parte din industria alimentara, care a un CCM la nivel de ramura valabil pana in 2015. Beneficiem si noi de prevederile acestui CCM la nivel de ramura, chiar daca nu am participat la semnarea lui( nu ma prea pricep la CCM la nvel de ramura)?
Sunt gravida si vrea sa stiu daca pot beneficia de salariu mediu la nastere , daca este trecut in acest ccm la nivel de ramura?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 12:29, 21 Martie 2011
Buna dimineata ...mare atentie si rabdare ...statul invoca prin ministere diverse "legi" pentru a nu mai achita nimic din drepturile stipulate in CCMUNN!! exemplu va pot fi chiar eu -ramura sanitara- Ministerul sanatatii invoca Legea Cadru 330/ drept pentru care unitatea nu binevoieste a-mi achita ajutorul sub forma salariului mediu pe unitate. Ce va pot spune este ca ii voi chema in instanta atit institutia cit si Ministerul , mai sunt 2 cazuri -unul anul trecut,unul anul acesta - careau avut cistig de cauza in instanta!!! Succes!
AlexandraTudorica a scris:

Dar pentru CCM la nivel de ramura- servicii (transporturi) aveti idee daca s-a schimbat ceva pentru acordarea salariului mediu la nastere? Sunt absolut bulversata deoarece acest ajutor trebuia sa il iau de aproximativ 2 luni si sunt practic pusa in stand-by de catre angajator... va rog mult o lamurire scurta macar!!!


Potrivit CCM la nivel de ramura de transporturi - art.53 - , în afară de ajutoarele prevăzute de lege la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele
ajutoare:
.....
c) cel puţin un salariu mediu brut lunar pe unitate, plătit de unitate salariatului, pentru naşterea fiecărui copil;
......
Salariul mediu brut reprezintă suma rezultată din împărţirea fondului total de salarii brute pe lună, prevăzute în BVC-ul unităţii, la numărul de salariaţi existenţi la data consumării evenimentului.

Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de Ramură Transporturi 2008-2010 este in vigoare.
Mii de multumiri ;)
Pentru o societate de paza (caen 8010) care sunt obliogatiile angajatorului cu privire la contractul colectiv de munca?
Cota salariului minim pe economie pt munca calificata este 1,1 sau 1,2?
vasilemb a scris:

Pentru o societate de paza (caen 8010) care sunt obliogatiile angajatorului cu privire la contractul colectiv de munca?
Cota salariului minim pe economie pt munca calificata este 1,1 sau 1,2?


In mod normal, o societate de paza ar trebui sa aiba ccm la nivel de unitate.
Coeficientii de ierarhizare se pot lua fie din ccm la nivel de unitate, fie din ccm la nivel de ramura de activitate, intrucat la nivel national se sustine ca nu mai avem CCM.

Alte discuții în legătură

Aplicabilitate contract colectiv unic pe ramura rosu gheorghe rosu gheorghe Sunt lider sindical si m-ar interesa daca pot introduce in instanta o actiune prin care angajatorul sa fie obligat sa recunoasca contractul colectiv pe ramura ... (vezi toată discuția)
Ccm nivel ramura gentilom gentilom La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ccm la nivel de ramura ginnyy ginnyy Potrivit dispozitiilor CCM ramura: Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ramura ... (vezi toată discuția)