avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM LA NIVEL DE RAMURA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM LA NIVEL DE RAMURA

Buna ziua,
Firma la care lucrez nu are CCM la nivel de unitate, iar ca si cod CAEN - 1051- fabricarea produselor lactate si a branzaturilor, deci dupa parerea mea face parte din industria alimentara, care a un CCM la nivel de ramura valabil pana in 2015. Beneficiem si noi de prevederile acestui CCM la nivel de ramura, chiar daca nu am participat la semnarea lui( nu ma prea pricep la CCM la nvel de ramura)?
Sunt gravida si vrea sa stiu daca pot beneficia de salariu mediu la nastere , daca este trecut in acest ccm la nivel de ramura?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 12:29, 21 Martie 2011
Este obligatoriu sa am CCM la nivel de unitate? Din cate stiu nu exista ramura prevazuta in legislatie pentru 8010 (paza si protectie).
vasilemb a scris:

Este obligatoriu sa am CCM la nivel de unitate? Din cate stiu nu exista ramura prevazuta in legislatie pentru 8010 (paza si protectie).


Nu este obligatoriu sa aveti ccm, insa este obligatoriu sa faceti dovada negocierii acestuia chiar daca nu a fost incheiat.
Negocierea ccm la nivel de unitate este obligatorie, cu excepţia cazului în care angajatorul are încadraţi mai puţin de 21 de salariaţi.
Multumesc pt raspuns.
In acest caz daca fac negocierea prin care majoritatea salariatilor este de acord sa nu avem un CCM la nivel de unitate este legal sa lucrez cu salariul minim de 670 lei pentru toti salariatii?
Exista ramura prevazuta pentru caen 8010?

Imi puteti da un link catre legislatia care prevede ca trebuie sa fac aceasta negociere? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
vasilemb, utilizator
Nu stiu daca exista ccm la nivel de activitate privind paza si protectia ...

Vedeti Legea nr.130/1996 privind contractul colectiv de munca
[ link extern ]
Din Legea nr. 130 din 16/10/1996 privind contractul colectiv de muncă (publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 184 din 19/05/1998):
Art. 3.
(1) Negocierea colectivă, la nivel de unitate, este obligatorie, cu excepţia cazului în care unitatea are mai puţin de 21 de salariaţi.
...


Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Aplicabilitate contract colectiv unic pe ramura rosu gheorghe rosu gheorghe Sunt lider sindical si m-ar interesa daca pot introduce in instanta o actiune prin care angajatorul sa fie obligat sa recunoasca contractul colectiv pe ramura ... (vezi toată discuția)
Ccm nivel ramura gentilom gentilom La o firma care are ca obiect de activitate transportul pe apa(maritim si fluvial) dar care intre timp a vandut navele maritime si a ramas doar cu cele ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ccm la nivel de ramura ginnyy ginnyy Potrivit dispozitiilor CCM ramura: Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ramura ... (vezi toată discuția)