avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTE IMOBIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTE IMOBIL

In urma partajului apartamentul mi-a fost incredintat avand un procent de 70% iar fostului meu sot 30% eu urmand sa-i platesc o sulta.
De cand a fost data hotararea au trecut 3 ani iar el nu are revendicat nimic.Intrebarea mea este daca pot face acte pe numele meu si daca il pot vinde?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:04, 17 Martie 2011
in acest caz, dvs puteti sa vindeti doar partea de 70%,dat fiind faptul ca nu v-ati onorat de plata sultei.totusi, daca ex sotul consimte sa se perfecteze vanzarea(in acest sens fiind si el prezent la notar) vanzarea se poate perfecta.
ca idee- in cazul in care au trecut 3 ani de la data ramanerii definitive a deciziei si sotul nu a facut nici un cat de executare, este posibil sa fi intervenit prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Neplata sultei catre fostul sot petrica hrimiuc petrica hrimiuc În primul rand doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns la intrebarile si spetele pe care le-am supus dezbaterii şi celor care mi-au vizualizat ... (vezi toată discuția)
Partajul,sulta si prescrierea corina_cad corina_cad Buna ziua , Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la o intrebare? Am facut partajul la un apartament in anul 2002 .Mi-a fost incredintat apartamentul avand ... (vezi toată discuția)