avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

Detin o casa de locuit cu teren aferent, am proces verbal de punere in posesie de la Primarie dar nu si Titlu de proprietate. As vrea sa mai construiesc o anexa la casa dar nu pot. In concluzie imi trebuie o Actiune in constatare prin care sa mi se recunoasca dreptul de proprietate pentru imobilul respectiv. Cum sa formulez o astfel de cerere ? Ma puteti ajuta?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:11, 18 Martie 2011
Actiunea este in contra Primariei si Comisiilor de fond funciar (locala si judeteana ) de a va elibera titlul de proprietate in baza procesului verbal si actelor ce au stat la baza emiterii acestuia.
Intai veti cere la Institutia Prefectului, care este si Presedintele comisiei judetene de fond funciar, eliberarea titlului de proprietate, pe baza pv. de punere in posesie. Acesta este obligat sa va raspunda la cerere in termen de 30 zile.Puteti, pe baza p. de punere in posesie care trebuie sa aiba specificat suprafata, vecinii,-N, E, V,S, categorie de folosinta, -deci limite, sa faceti, cu ajutorul unui expert topo agreat de la OCPI de care apartineti, masuratorile cadastrale. Expertul, pe baza planurilor cadastrale care exista in baza de date verifica sa vada inclusiv faptul daca nu va suprapuneti ca suprafata, cu cineva sau daca respectivul teren nu a mai fost atribuit si altcuiva(din pacate, la noi, se mai intampla si inca destul de des).Pe urma, daca nu vine raspunsul de la Prefectura,sau daca , in urma demersurilor, comisia locala de fond funciar refuza, va puteti adresa instantei in a carei raza teritoriala se afla terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare/rezervare intabulare teren ombun12 ombun12 detin un teren cu vegetatie forestiera, pentru care detin o fisa tehnica de punere in posesie (din 1993) pentru suprafata de 0.25 ha. Am masuratori cadastrale ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)