avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESURSE UMANE vs CONSILIER JURIDIC??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESURSE UMANE vs CONSILIER JURIDIC??

Buna ziua.
Sunt o novice in domeniu acesta si as avea si eu nevoie de indrumari in domeniul resurselor umane, intrucat m-am angajat si eu la o firma privata.
Se pare ca fiind noua angajata m-au incadrat "consilier juridic" dar ma ocup si de departamentul de resurselor umane fiind numita prin decizie interna -responsabil compartiment resurse umane.
Nelamurirea mea este urmatoarea...., fiind consilier juridic poate avea stampila pe care sa scrie doar ..."consilier juridic si numele "?
Intreb aceasta deoarece patronii vor sa imi faca o stampila pe care sa scrie "consilier juridic- responsabil resurse umane" si cu acesta sa semnez cu aceasta stampila si pe aditionale, decizii, contracte de munca etc(tot ce tine si de resurse umane pe langa departamentul meu juridic ).#-o
Pot semna si pune aceasta stampila"consilier juridic- responsabil resurse umane" pe documentele respective avand doar o decizie interna?? mentionez ca am si cursuri de inspector de resurse umane, dar in carnetul de munca si in contractul individual de munca eu vreau sa figurez la incadrarea DOAR consilier juridic.
Eu cum procedez acum?
Este corect sa raman incadrat consilier juridic si sa pot avea o asemenea stampila cu titulatura "consilier juridic- responsabil resurse umane" cu care sa semnez pe documentele de resurse umane? si asta avand doar o decizie interna de numire de responsabil compartiment resurse umane.
Trebuie operata aceasta decizie in revisal?
Trebuie schimbata neaparat incadrarea?
Ar putea sa imi afecteze cumva faptul de a fii responsabil compartiment resurse umane in domeniu meu juridic.
Are valabilitate acesta stampila pusa pe documente daca el este dor consilier juridic incadrat?
Mentionez toate aceste lucruri deoarece patronii mei sunt mai dificili si nu doresc sa fac un cumul de functii.
Cum trebuie sa procedat ca sa fie totul corect?
Va rog imi trebuie un raspuns.Multumesc mult pt intelegere.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 18 Martie 2011
Este bine sa ramaneti pe functia de consilier juridic pentru a acumula vechime in specialitate, nu se stie cand va trebuie. Puteti sa primiti atributii ale compartimentului resurse umane. Decizia prin care ati primit si atributii pe RU nu trebuie inregistrata in revisal. Stampila de care vorbiti cred ca o parafa. Pe documente oficiale emise in numele unitatii, cum ar fi decizii incadrare, contracte de munca, acte aditionale la contract, etc. trebuie pusa stampila unitatii.
Da stiu ca trebuie pusa stampila unitatii, ceea ce se pune pe toate actele dar patronii din motive de ne-inteles pentru mine vor ca si eu sa am o stampila a mea personalizata "consilier juridic - responsabil compartiment resurse umane " si pe care sa o pun alaturi de stampila unitatii si semnatura patronului !
Este bine , este legal aceasta " incadrare" pe documente ?
Nu contravine legilor in vigoare ?
Si aceasta posibila stampila a mea ce valabilitate si ce raspunde ar implica ea ?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
Roxy30, utilizator
Puteti avea o parafa a dvs ... insa incadrarea ar trebuie sa fie de responsabil compartiment R.U. . parafa ar arata asa:
Responsabil Compartiment R.U.
c,j. nume + prenume
Am inteles si totusi este legal si corect in acelasi timp sa pun aceasta parafa pe contractele de munca, aditionale decizii etc, si ce valabilitate are?
Nu are nicio valabilitate punerea parafei dvs pe un act , decizie sau c.i.m. ... valabilitatea incheierii c.i.m. nu este conditionata de faptul ca trebuie pusa parafa unui c.j sau a departamentului R.U.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de concediere handsu handsu Din partea angajatorului semnatura cui trebuie sa figureze pe decizia de concediere ? Fara aceste semnaturi este valabila ? (vezi toată discuția)
Adeverinta salariu ankalaura85 ankalaura85 Cine are dreptul sa semneze o adeverinta de venit in afara de director general, inspector resurse umane, contabil, consilier juridic? Cumva si un functionar ... (vezi toată discuția)
Registrul de evidenta a salariatilor ancapop85 ancapop85 Cine are obligatia de a completa Registrul de evidenta a salariatilor, Departamentul Resurse umane sau Departamentul Salarizare? (vezi toată discuția)