avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizia de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizia de concediere

Din partea angajatorului semnatura cui trebuie sa figureze pe decizia de concediere ? Fara aceste semnaturi este valabila ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:19, 15 Iulie 2009
1. Decizia de concediere trebuie semnata de conducatorul unitatii (care apare cu numele si functia in preambulul deciziei) sau de un imputernicit al acestuia.
2. Dar, care este problema, de ce va faceti griji? Daca ati primit o decizie si este si stampilata, cine a pus stampila stie ca nu o poate pune decat pe o semnatura autorizata.
Este semnata doar de responsabilul cu resursele umane, cu stampila , dar nicidecum de administratorul , care apare cu numele si cu functia in preambulul deciziei, si nici de alta persoana . Responsabilul cu resurse umane semneaza cu mentiunea de luare la cunostiinta si punere in aplicare .
1. Nu cred ca trebuie sa va faceti probleme, este un act oficial, totusi.
2. Resposabilul de resurse umane poate avea competenta, data de conducatorul unitatii, sa semneze, in numele lui, CIM, actele aditionale, incetarea CIM etc., tot ce apartine de acest domeniu al resurselor umane.
3. Ce spuneti dvs. nu este un motiv de contestare a deciziei de concediere.
Probabil exista o delegare de atributii in acest sens.
Daca s-a pus stampila rotunda a societatii pe Decizie, insemana ca este oficiala.
In opinia mea este motiv de contestare a deciziei de concediere .

Alte discuții în legătură

Resurse umane vs consilier juridic?? Roxy30 Roxy30 Buna ziua. Sunt o novice in domeniu acesta si as avea si eu nevoie de indrumari in domeniul resurselor umane, intrucat m-am angajat si eu la o firma ... (vezi toată discuția)
Fisa postului trebuie intocmita si semnata in fiecare an ? ContSters177731 ContSters177731 bună ziua ! lucrez într-o instituţie de stat si am probleme cu superiorul meu deoarece sustine că e vina mea că nu am intocmit fişa postului pentru anul ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura a deciziei de concediere CORTEX CORTEX Buna ziua. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitor la urmatorul aspect. Am fost concediat de la firma unde am lucrat. In decizia de concediere ... (vezi toată discuția)