avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Plantele \"Vesele\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Plantele "Vesele"

Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza.
O noua victima a plantelor de "vise" - etnobotanice.
La o plimbare prin imensul meu oras natal vad un magazin naturist ,acum ma intrebam- oare au si etnobotanice?
In Spania- albanezi sau marochini....poate chiar romani vand asa numita "ciocolata" (H) cu 25 de euro o bagheta marisoara.
Nu sunt consumator si nici tentat dar se pare ca incet dar cu pasi repezi intrecem Olanda. Mai ales ca in Schiphol sunt magazine cu diverse produse dar au si anunt la intrare in magazin:" Only use here"


Ce parere aveti?
1. VladFR lumea de obicei se informeaza inainte sa vorbeasca, asta daca vrea sa fie ascultata. Daca tu nu vezi ca exista o diferenta de la cer la pamant intre marijuana si heroina si alte droguri, citeste posturile mele, da-i o tura pe [
[ link extern ] /

poate si niste studii (eventual independente, nu comandate de guverne prohibitiste) despre situatia din Olanda, ca la presupus suntem campioni, noi romanii.
(limita de care vorbesti tu in Olanda e de 3.5 grame pe zi si mi s-ar parea mai mult decat suficient pentru orice consumator si ... surpriza ... nu prea se aplica :)))
Din modul in care ai formulat ai zice ca limita aia e pusa ca sa protejeze consumatorii #-o


2. acum au aparut aceste plante stropite cu diferite substante nocive,denumite "Etnobotanice.Pina la drogurile "stas",mai este un pas.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

substantele nocive sunt de fapt droguri "stas" cum le zici tu, singura diferenta dintre drogurile clasice si etnobotanice e faptul ca unele sunt legale, altele ba, ca efecte sunt la fel :P
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
unbaiat, utilizator
@ unbaiat
1- Acesta este un forum. Am recunoscut ca nu stiu daca mai sunt alte cazuri de tipul "etnobotanice" in afara romaniei. Fiind un forum, m-am inregistrat ca sa discut cu altii si sa invat chestii
2- Nu iti fa griji de studiile mele, nu stau deloc rau si nu imi dau cu presupusul. Cand nu sunt sigur de ceva, o zic. Se numeste conversatie (chiar daca e pe net)
3- Legat de modul in care am scris, nu a fost foarte coerent, e adevarat. L-am scris dupa un maraton de 6 ore de invatat la drept penal pentru examen, deci cred ca se explica.
4- Stiu foarte bine diferenta intre droguri usoare si droguri tari, vroiam doar sa punctez un lucru.
5- Multumesc pentru informatia despre cum se vinde marijuana in Olanda.
Eu cred ca atat legislatia cat si viata de familie sunt perfectibile.
Daca art compromisurilor inteligente se mai aplica in familie,in aplicarea legislatiei,ea nu trebuie sa existe pentru ca intotdeauna va da loc la arbitrariu sau la anarhie.
Este foarte adevarat ca unii copii se nasc nedoriti sau ca unii parinti nu se gandesc la consecintele ulterioare ale uni moment de dragoste ,care poate fi sincer,dar tot atat de adevarat este ca unii parinti nu au in vedere cele mai bune metode educationale sau ca nu au timp sa le aiba intr-o societate de consum,dar aici si societatea,dar si informarea trebuie sa isi aibe rolul lor.
"Etichetarea" unor grupuri de oameni nu stiu daca este cea mai indicata si nu stiu nici in ce masura ajuta,pe cand ajutorul legislatiei si al societatii,ajutorul informarii,pot fi determinante,chiar daca ele nu pot rezolva in integralitate problemele existente.
Si la Cronica Neagra - atribuita orasului meu natal , in fiecare zi notez si numar cate evenimente au fost inregistrate la spital unde ,apar din ce in ce mai des cazuri, unde elevii consuma etnobotanice.
Din acele subiecte mediatizate, mai aflu ca a fost propus scoaterea "cornuletului si laptelui".

Acum meditez si ma intreb : -= Au inlocuit cu etnobotanice =- ?
@ Alexandru Gabriel - Pai nu a zis marele nostru conducator Traian Basescu in nenumarate randuri ca "Statul social e mort in Europa" ? Dumneavoastra locuiti in strainatate, eu la fel, nu ca e mort Statul social ? la mine pe strada miroase a putrefactie de Stat social, phewww...Pai cum sa dam noi copiilor corn si lapte ? corn si lapte !?!?!? ce e cu burghezia asta ? ce e cu pomana asta ? ce urmeaza, sa dam si sanatate gratuita ? :foottap: ;) :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)
Distribuitor produse etnobotanice 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua Am o intrebare scurta si la obiect. Produsele astea etnobatante care se vand deja si in magazine in toata tara, si pe internet, dar de ce nu se pot ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)