avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Plantele \"Vesele\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Plantele "Vesele"

Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza.
O noua victima a plantelor de "vise" - etnobotanice.
La o plimbare prin imensul meu oras natal vad un magazin naturist ,acum ma intrebam- oare au si etnobotanice?
In Spania- albanezi sau marochini....poate chiar romani vand asa numita "ciocolata" (H) cu 25 de euro o bagheta marisoara.
Nu sunt consumator si nici tentat dar se pare ca incet dar cu pasi repezi intrecem Olanda. Mai ales ca in Schiphol sunt magazine cu diverse produse dar au si anunt la intrare in magazin:" Only use here"


Ce parere aveti?
@Silvana

Din pacate am trait pe pielea mea treaba cu strainatatea si cum suntem priviti. Ajunsesem sa spun ca sunt din Rusia sa nu imi puna imediat nota de plata in farfurie si sa ma someze sa achit inainte sa vina comanda...

Eu chiar cred ca sansa noastra sta in noi, tinerii... cei de pana in 35 de ani maxim, care au o opinie vertebrala, au o dorinta de a trai si altfel decat sa astepte la unii si altii sa "dea Domnu". Generatia trecuta de 35-40 de ani sunt prea obositi cu teorii incat prefera viata asa cum e.

Cat despre vise... e trist ca ajung copii aici. E ingrozitor ca lor le este destinata... Prin 1997, i-a murit un prieten de liceu (clasa a 10) fratelui meu. Motiv? Supradoza... S-a facut ceva? Se va face ceva CONCRET? Suntem o natie plina de vorbe si platforme electorale, de talk-show-uri cat cuprinde, de haine si masini de fitza cand pute locul sub noi.

Si ma gandesc cu groaza sa am un copil, sa ma chinuiesc sa-l educ si sa-l cresc decent si pe la 14 ani sa il iau din spital ori batut, ori impuscat, ori... mai nou... "vesel"
Cred ca trebuie facuta distinctia intre cannabis, care este mai putin dauntor decat orice alt drog (dovedit stiintific nu povesti de speriat copiii) si prin drog ma refer inclusiv la nicotina, alcool, cofeina etc.
Plantele "vesele" sau etnobotanice care se vand la noi la magazinele de vise de fapt nu au nici o legatura cu ceea ce inseamna etnobotanice in sens stiintific - acestea sunt niste plante care intradevar au efecte psihedelice dar nu au potential de abuz. Etnobotanicele despre care se vorbeste la televizor sunt de fapt buruieni de orice fel care sunt imbibate in substante chimice -> canibinoizi sintetici pentru a simula efectul cannabisului - actioneaza pe aceeasi receptori din creier dar normal sunt mai daunatori pentru ca sunt sintetici

Huffman ([ link extern ] )

a inventat cannabinoizii sintetici pe vremea cand in Romania drog era un termen abstract, intalnit mai mult in carti-
De cealalta parte se afla "etnobotanicele" de mare risc, care de obicei se prizeaza/injecteaza si mai rar fumeaza, substante care sunt derivati ai unor compusi celebri ca MDMA, amfetamine/metamfetamine efedrina etc. Astea sunt de fapt drama Romaniei din momentul acesta droguri sintetice, cu potential mare de abuz si de a crea dependenta.
Parerea mea ca odata cu ilegalizarea completa a acestor substante, care se vrea prin nou lege model Polonia (un fel de Analog Act de la americani) va inflori industria drogurilor ilegale - intodeauna se va gasi cineva dispus sa riste sa vanda chiar si pentru o doza, nu mai zic pentru bani :sorry:. Partea buna e ca multi dintre pustii care acum au magazine de vise vis-a-vis de scoala nu vor mai avea de unde sa le ia. =D>
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
unbaiat, utilizator
Niciodată nu vor putea fi interzise aceste droguri sintetice... singura modalitate ar fi să legalizeze o substanță mai puțin nocivă și mult mai râvnită (și nu datorită faptului că provoacă dependență, din contra), vorbesc aici de cannabis.

Discuțiile de pe acest forum arată cât de nepregătită e România când vine vorba de așa ceva, lipsa de informații și de centre de informare. Singurul organ de stat care are legătură cu drogurile și chiar își face treaba e DIICOT, dar din păcate aceste dorguri legale nu intră sub incidența niciunei legi, iar dacă s-ar încerca interzicerea anumitor substanțe, ne-am trezi cu altele chimia fiind infinită.

Trebuie într-un final, puse în balanță lucrurile: avantaje - dezavantaje, dacă s-ar legaliza cannabisul nimeni nu s-ar mai atinge de cele legale... Aceste droguri legale există și în SUA (K2) și în MB și peste tot e o problemă cu ele... dacă aveți altă rezolvare să-mi dați reply, sunt f curios
@Vlad-Fr. Inteleg perfect ce spui,si ai dreptate partial,dar EU,nu mai vreau sa fiu furata un (eurocent).Nu mai vreau pur si simplu.De ce sa fim furati,si de cine???.
Tocmai de ei,care au totul?.Tocmai de Ei,care ne reprezinta?.Ati cunoscut "Unul dintre ei"?.
Am ajuns prea departe,sa mai putem accepta compromisuri,suntem pe muchie de cutit.Trebuie sa stopam mizeria asta.
Am fost si in Franta,si am avut parte de dusuri
Scotiene.
Depinde de locatie,...te vad frumoasa,poliglota,civilizata..stiti ce spun?:
Unii privesc cu admiratie,respect,simpatie....
Altii stiti ce cred/spun???...nu am litere mai mici,sa nu poata citi toti...Romancele titrate...sunt (prostit.)..de lux!!!( nu pot intregi cuvintul)..ma doare,ma deranjeaza sa se spuna asta despre noi...Ma credeti?.Ma credeti,pentru ca traiti acolo,si cunoasteti multiplele pareri,desi francezii sunt mai aparte...dar tot straini sunt.

@ Apa -dulce, doare nu-i asa?.Doare al naibii de tare..De ce oare pe noi ne doare si nu pe Ei?.Suntem noi mai nationalisti decit Ei?.Nu este corect.
De ce trebuie sa
"mintim--ori sa ne facem ca nu intelegem??,de ce..pentru ca Ei,ne-au format o imagine gresita "afara".
Cei de sus+cei de jos,ne-au stigmatizat.
Noi cei din "centru",suntem la "mijloc".Ce putem face?.
Cei de sus,sunt mituiti,iar cei de jos,se drogheaza,...ca de furat..
@ SILVANAA90 - Perfect de acord cu tine, toti ne-am saturat sa fim furati. Dar o sa ti se para ciudat si o sa crezi ca sunt un tanar idealist si naiv daca iti spun ca am o incredere enorma in generatia mea 1988-1992. Oi fi eu chior sau am motive sa am incredere ? Si nu numai cei care au plecat sa isi faca studiile in alte tari, si cei care sunt acum in Romania. Sper sa fie un val mare de studenti care sa se intoarca si de oameni care sa nu mai accepte spagile si jocurile celor de acum. Recunosc ca nu ma sperie viitoarea clasa politica (potential la fel de rea) pe cat ma sperie viitorii moguli care o sa isi "imparta" tara. Oricum ar fi, cred ca daca la un moment dat jumate din viitorii politicieni chiar vor dori sa faca ceva real pentru tara, legi adevarate, dezbateri in parlament, sa nu o mai dam dintr-o extrema in alta ca sa desfaca ce au facut cei dinainte doar pentru a arata ca ei se agita pentru popor, etc, deja tara o va lua intr-o directie mai buna. Legat de cum suntem vazuti in exterior, repet, e foarte discutabil. Nu vreau sa par snob, chair nu sunt, dar e o diferenta enorma intre a merge 2 saptamani intr-o tara si a locui acolo. Cum ar fi sa vorbesti cu un...sa zicem suedez despre Romania, el venind in Romania pentru cateva zile ? Cu cat stam mai mult, cu atat vedem mai multe si cu atat ne dam seama ca oamenii sunt pe aceeasi unda (cu mentalitai diferite, clar). Dar singura tara in care s-a luat cineva de mine pentru ca sunt Roman a fost Anglia. Pentru asta, nu am absolut nimic cu acea tara sau cu oamenii de acolo.

Alte discuții în legătură

Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)
Distribuitor produse etnobotanice 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua Am o intrebare scurta si la obiect. Produsele astea etnobatante care se vand deja si in magazine in toata tara, si pe internet, dar de ce nu se pot ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)