avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Plantele \"Vesele\"
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Plantele "Vesele"

Zilnic vad in ziarul local un enorm titlu si expresiv,urmat de un articol rupt din filmele de groaza.
O noua victima a plantelor de "vise" - etnobotanice.
La o plimbare prin imensul meu oras natal vad un magazin naturist ,acum ma intrebam- oare au si etnobotanice?
In Spania- albanezi sau marochini....poate chiar romani vand asa numita "ciocolata" (H) cu 25 de euro o bagheta marisoara.
Nu sunt consumator si nici tentat dar se pare ca incet dar cu pasi repezi intrecem Olanda. Mai ales ca in Schiphol sunt magazine cu diverse produse dar au si anunt la intrare in magazin:" Only use here"


Ce parere aveti?
Aici sunt perfect de acord :D deci mai ramane sa speram ca viitoarea generatie va si face ceva. Va dau cuvantul meu de onoare, daca ar fi numai corupti, nu m-ar deranja atat de tare. Dar sunt si incompetenti. Vor ca din 5 milioane de euro de la buget pentru un proiect sa fure 4 ? sa ii fure, asta e, ne resemnam, cu ei stam acuma la putere. Dar sa faca ceva macar cu acel 1 milion ca nici asta nu se face. Din nou, perfect de acord, sa vina niste creiere adevarate si poate atunci nu o sa se mai faca bani din chestii la limita legii cum ar fi etnobotanicele
Cred ca totul pleaca de la educatie, de la faptul ca nu au coloana vertebrala cei ce le intrebuinteaza. De ce trebuie sa fac ce-mi zice x si y???? Daca ar avea personalitate si ar realiza ca nu sunt "cool" daca fumeaza. Sa aiba curajul sa spuna nu si sa realizeze ca acel pe care-l pierd prin refuz nu este "prieten".
Nici fumatul, nici drogurile si nici alcoolul nu au sens! Macar sa ne gandim ale cui buzunare le umplem cand noi ne facem rau!

Vor ca din 5 milioane de euro de la buget pentru un proiect sa fure 4 ? sa ii fure, asta e, ne resemnam, cu ei stam acuma la putere. Dar sa faca ceva macar cu acel 1 milion ca nici asta nu se face

NU,nu trebuie sa ne resemnam ca ne sunt furati acei 4 milioane de Euro.Aici gresim,(ne este teama,jena,lehamite...) nu conteaza ce simtim,important este ca nu trebuie sa mai permitem sa fim furati.De aceea ne este imposibil sa avansam,ne este jena sa spunem ca suntem romani,cind mergem in vacante.Ati observat grimasa,oricarui strain la auzul nationalitatii noastre?.
Ma ingrozeste,frustreaza,enerveaza ( uneori) acest tratament,la care suntem supusi de cele mai multe ori,in exteriorul tarii.
"tigani,prostituate,aurolaci,hoti...." asta stiu strainii despre noi.
"Nadia Comaneci,Hagi,Ilie Nastase,Ceausescu..."si asta mai stiu occidentalii despre noi...dar au inceput sa uite..
Avem un fotbalist foarte bun,Pitestean...A.M.stiti cit de bun jucator este,dar..."s-a drogat" cum spun...EI....ma rog,ati vazut cum au tratat subiectul...nu mai comentez ca ma "enervez".
Deci,de ce trebuie sa acceptam sa fim furati?
observ ca nimeni nu vb despre aceasta "problema" in termeni stiintifici, atata timp cat o sa te temi de ceva intotdeauna vei ptuea fi controlat.
personal recomand experimentarea in conditii sigure.

incercati tot, atata timp cat e legal, nu stati cu frican-n fund, nu poti un membru productiv al societatii fiind doar pion

come on people ............. THINK
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters171795, utilizator
@ SILVANAA90 - Bineinteles ca nu trebuie sa ne resemnan ca sunt furat si acei 4 milioane. Spuneam doar ca macar sa ajungem intai in ipostaza in care sa se faca ceva cu acel 1 milion. Dupa aceea putem sa spunem ca sunt furati si restul. Puteti sa o vedeti ca pe o resemnare, bineinteles, dar eu o vad ca pe un demers realist...intai sa invete sa si lucreze si dupa aia sa intram in cercul "lumii civilizate" unde coruptia e un fapt rar (nu sariti pe mine ca peste tot se fura de se rupe ca nu e cazul, e foarte discutabil). Legat de cum ne privesc strainii, din nou e foaaaarte discutabil si tine de experienta fiecaruia. Eu locuiesc in Franta de 3 ani si nu s-a luat nimeni de mine ca sunt roman, nu mi-a facut nimeni grimasa. Chiar am adus prieteni mexicani, francezi, germani in Romania si s-au simtit foarte bine. Dar din nou, e foarte subiectiva chestiunea. Ce pot sa zic e ca aici nu sunt etnobotanice pentru ca oamenii chiar fac o facultate si chiar se imbogatesc prin munca, nu prin "specula juridica" ca altfel nu am cum sa o numesc.

Alte discuții în legătură

Interzicere etnobotanice Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" [b]Radio Zu da panica la etnobotanica. Iubim Viata![/b] Sub aceasta deviza, astazi 14 februarie 2011 ora 13 in Piata Victoriei va avea loc protestul ... (vezi toată discuția)
Distribuitor produse etnobotanice 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua Am o intrebare scurta si la obiect. Produsele astea etnobatante care se vand deja si in magazine in toata tara, si pe internet, dar de ce nu se pot ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu etnobotanicele ilegale? cssr cssr Buna ziua. Am vazut in ultimele zile 2 cazuri cu tineri ajunsi la spital datorita consumului de etnobotanice. Eu nu cunosc legea si am unele ... (vezi toată discuția)