avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca cu timp partial - beneficiez de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca cu timp partial - beneficiez de pensie si somaj?

daca mi s-a incheiat doar un contract de munca pe 2 ore, fara carte de munca, beneficiez de cas si somaj?
Cel mai recent răspuns: nicoleta1985 , utilizator 22:06, 18 Martie 2011
Beneficiati de cas dar pentru a beneficia de indemnizatia de somaj in cazul concedierii, la programul de 2 ore pe care il aveti trebuie sa lucrati 48 de luni pentru a acumula stagiu intreg de cotizare la somaj .

Legea 76/2002 art. 34 (12) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
dar cu acest contract sotul poate deveni coasigurat?
1. Sotul (sotia) si copiii sunt coasigurati la sanatate.
2. Dar pentru asta trebuie sa-i inregistrati la Casa de Asigurari de Sanatate, pe baza actelor de identitate si de probare a gradului de rudenie.
multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat cu doua ore poate beneficia de indemnizatie de somaj? papic papic o angajata cu 2 ore , din martie 2010 beneficieaza de ajutor somaj in cazul concedierii? (vezi toată discuția)
Somaj la timp partial de lucru? carmena_iasi carmena_iasi Buna seara. Stiti cumva daca un angajat care a lucrat cu timp partial (4 ore) poate beneficia de indemnizatie de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj rak0770 rak0770 Buna ziua! Ultimii 2 ani am lucrat la o societate cu timp partial de 2 ore. Pot beneficia de somaj? Exista in lege vreun articol (care?) care spune ca nu am ... (vezi toată discuția)