As vrea sa stiu ce intelegeti prin noua lege,adica ce inseamna "inainte de implinirea varstei de 1 an al copilului"se poate cu o zi inainte sa te reintorci la servici sau cu cat timp inainte?
1. Nici OUG 111/2010 nici Normele de aplicare a ei nu precizeaza ce inseamna, concret, "inaintea implinirii varstei de un an a copilului".
2. De aici se deduce ca se poate reveni la serviciu si cu o zi inainte de a implini copilul un an, pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
3. Puteti cere lamurii de la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Am intrebat de aceasta perioada acolo unde mi-am depus dosarul pentru CCC si mi-a zis sa ma intorc la serviciu cu 1-2 luni inainte de a implini copilul 1 an.Nu mi se pare corect,inafara ca e prea devreme,apoi de ce CCC beneficiez doar de 10 luni????
1. Dvs. puteti beneficia de CCC:
a)- pana la implinirea varstei de un an a copilului;
b)- pana la varsta de 2 ani a copilului;
c)- pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului (in cazul copilului cu handicap).
2. Daca alegeti varianta a) veti beneficia de o indemnizatie de minimum 600 si maximum 3.400 lei.
Daca reluati activitatea inainte de implinirea varstei copilului de un an veti primi un stimulent de insertie de 500 lei lunar pana ce copilulimplineste 2 ani.
3. Puteti solicita stimulentul de insertie si fara sa intrati in CCC pana la un an. Iata ce spune Norma de aplicare a OUG 111/2010: Art.13...
(3) În situaţia stabilirii dreptului la stimulentul de inserţie pentru persoana care deşi are dreptul nu solicitã acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, cererea este însoţitã de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept, dintre cele prevãzute la art. 6.
Multumesc.Am inteles asta,dar nu stiu cu cat timp inainte de implinirea de un an al copilului trebuie sa ma intorc la servici?Eu m-as intoarce cu cateva zile,dar mi s-a spus ca cu o luna -doua....X-(