Buna seara. Tatal meu are o garsoniera care acum 15 ani a vanduto fara sa faca vreun act legal cu cumparatorii,acestia din urma tot au amanat zi dupa zi ca fac acte ceea ce nu s_a intamplat nici in ziua de azi. In toti acesti 15ani ei nu au platit nici impozitul pe cladire la stat,nimic toate platile le_au facut tata cu banii lui. Am fost la ei de neinumarate ori rugandu_i sasi faca rost de bani pt,a face actele. Spun ca nu au bani. CE ESTE DE FACUT? Practic nu avem cu cine vorbii ne spun sa ii lasam in pace ca nu platesc nici un impozit,sa platim noi. Legal ce ne sfatuiti sa facem avand in vedere ca tata este propietar? VA MULTUMESC...
simplu;intentati o actiune in instanta pentru obligatia de a face( a se incheia contractul de v/c in forma autentica), inclusiv sa se transcrie intabularea pe acei proprietari;in subsidiar, formulati si o cerere in pretentii prin care solicitati contravaloarea impozitelor si cheltuielilor(care trebuiesc dovedite cu acte)
Daca nu au incheiatt nimic in forma scrisa, nu puteti sa-i obligati sa
incheie acte la notar.
Tatal dvs fiind proprietar poate formula o actiune in evacuare si astfel sa+i
forteze sa incheie actele.
Chemati in judecata cumparatorii si solicitati instantei sa ia act de conventia intervenita intre parti ,vanzarea-cumpararea , cu 2 martori , daca v-a achitat pretul integral. Cereri si obligarea acestora sa va plateasca impozitul (nu il mai platiti pe viitor ) .Procesul costa, se timbreaza la valoare insa ii obligati la cheltuieli de judecata .Va poate costa 5000 lei , dar ii puteti executa pe casa dupa ce ei intra in drepturi . Daca nu v-a achitat inbtegral pretul solicitati desfiintarea conventiei incheiate si repunerea partilor in situatia anterioara -restituiea imobilului si restituirea pretului .Angajati un avocat .
adica sa cheltuiasca tot tata si ei sa se aleaga si cu acte la casa. mai bine cer executare silita ca tata este propietar si le inapoiez banii care miau dat din care le scad ce sa platot la impozit. nu ar fi mai normal asa?
Inmatriculare auto
tzytzy
salut,am si eu o problema...am cumparat un matiz de la un nene din bucuresti si am probleme cu actele.masina este inmatriculata pe o firma,firma a vanduto unui ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Carolina17
Bunica mea are un apartament, nu are copii sau frati, prin urmare doar eu sunt mostenitoarea ei, as vrea sa stiu cum se procedeaza si cat costa sa transcriu ... (vezi toată discuția)