Buna ziua,
Deținem un apartament moștenit in urma decesului mamei,eu tata si fratele. Tatăl va renunța la partea lui si eu la fel ca sa ramana fratele singurul proprietar.Fratele imi va da o suma de bani.Aceasta procedura o vom face prin partaj. Fratele este căsătorit și vrea ca si sotia lui sa aiba drept de proprietate la apartament.deoarece împreună au strâns banii cu care ne înțelegeam.Cum ar putea sa procedeze ca sa o treacă în acte si pe sotia lui? Va multumesc
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă dvs si tata renunțați, va rămâne fratele unic proprietar.
Ca atare, nu va exista o stare de indiviziune, încât să se încheie un partaj.
Rămâneți moștenitor și dvs, apoi încheiati cu fratele un contract de vânzare cumpărare pe cota dvs.
Aceasta, va fi bun comun cu sotia fratelui.
Daca el imi va trimite banii prin transfer,treptat si cand sa facem contract de vanzare cumparare,cum voi putea dovedi notarului ca mi-a dat toata suma? Din cate stiu eu peste 10000 de euro se va face tranzactia prin banca.El dupa ce va mosteni apartamentul,poate sa o treaca in acte? Fara sa facem act de vanzare cumparare,deoarece costurile sunt mai mari
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Peste 50.000 de lei, prețul se achita prin virament bancar.
Puteti încheia contractul de vânzare cumpărare, cu plata prețului in rate lunare.
Daca ar rămâne fratele unic moștenitor, poate "să o treaca" și după, dar asta înseamnă să încheie o convenție matrimonială de comunitate convențională.