avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu, tata și fratele deținem un apartament moștenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu, tata și fratele deținem un apartament moștenit în urma decesului mamei. Cum putem face ca doar fratele, împreună cu soția, să devină proprietari?

Buna ziua,
Deținem un apartament moștenit in urma decesului mamei,eu tata si fratele. Tatăl va renunța la partea lui si eu la fel ca sa ramana fratele singurul proprietar.Fratele imi va da o suma de bani.Aceasta procedura o vom face prin partaj. Fratele este căsătorit și vrea ca si sotia lui sa aiba drept de proprietate la apartament.deoarece împreună au strâns banii cu care ne înțelegeam.Cum ar putea sa procedeze ca sa o treacă în acte si pe sotia lui? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:12, 30 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă dvs si tata renunțați, va rămâne fratele unic proprietar.
Ca atare, nu va exista o stare de indiviziune, încât să se încheie un partaj.
Rămâneți moștenitor și dvs, apoi încheiati cu fratele un contract de vânzare cumpărare pe cota dvs.
Aceasta, va fi bun comun cu sotia fratelui.
Daca el imi va trimite banii prin transfer,treptat si cand sa facem contract de vanzare cumparare,cum voi putea dovedi notarului ca mi-a dat toata suma? Din cate stiu eu peste 10000 de euro se va face tranzactia prin banca.El dupa ce va mosteni apartamentul,poate sa o treaca in acte? Fara sa facem act de vanzare cumparare,deoarece costurile sunt mai mari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Peste 50.000 de lei, prețul se achita prin virament bancar.
Puteti încheia contractul de vânzare cumpărare, cu plata prețului in rate lunare.
Daca ar rămâne fratele unic moștenitor, poate "să o treaca" și după, dar asta înseamnă să încheie o convenție matrimonială de comunitate convențională.
Si cat costa o astfel de convenție?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de fiecare birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate in cazul unei casatorii ? kinjo kinjo Buna seara, Detin un apartament, achizitionat anul trecut prin contract vanzare-cumparare. Doresc sa stiu daca, in cazul unei casatorii, si eventual al ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)