avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiunea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiunea

este posibila sanctionarea unui angajat (care nu este functionar public) prin decaderea in treapta de salarizare, dar si in functie (de la un post calificat - educator, la unul necalificat - intretinere, curatenie) si mutarea la o alta unitate (apartinand aceleiasi institutii) dar aflata la o distanta mai mare de 50 km fata de domiciliul angajatului?

Se intampla in invatamantul din judetul Bacau
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 18 Martie 2011
1. Porivit art.267 alin.1 C.mun., sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

2. Modificarea c.i.m. se face cu acordul partilor ... prin exceptie, modificarea unilaterala a cestuia este posibila dar numai in conditiile prevazute de Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor necalificat Ivascuviorel Ivascuviorel Buna ziua, as vrea sa stiu daca ma poate sa arata de la munca daca eu refuz sa ma urc pe stivuitor... Toata treaba este asa : am diploma de stivuitor, dar ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni la locul de munca Rares17 Rares17 Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt asistent medical pe postul de asistent anestezie la blocul operator.As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Modificare functie ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! poate un director de societate,printr-o cerere (adresata lui) si printr-un raport,fara cercetare prealabila,sa modifice unilateral funcia si ... (vezi toată discuția)