avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am primit actiunea de divort ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am primit actiunea de divort ce trebuie sa fac?

sunt casatorita de 12 ani avem un copli de 8 ani,in iunie anul trecut sotul meu ma dat afara din casa .am plecat cu copilul si de atunci locuiesc la parinti mei .in acel moment am facut o plangere la politie dar ei au spus ca nu pot sa fac nimic.problema e ca noi locuiam la Codaesti unde in urma cu 4 ani impreuna cu sotul meu am cumparat un apartament ,ca sa obtinem imprumutul la banca parintii mei au fost de acord sa ipotecheze apartamentul lor.In urma 2 ani sotul meu a fost acuzat de mita (era politist),sa pensionat pe caz de boala si incepand din acel moment el nu a vrut sa mai plateasca nici o rata timpul afirma ca eu sunt coplatitor iar daca nu platesc parintii mei pierd casa ,eu am platit toate ratele pana acuma chiar daca eu nu mai locuiesc in acel apartament,la copil nu i-a dat niciodata nimic ,nu il intereseaza,am vrut eu sa intentez actiunea de divort ,dar am doua servici ca sa pot plati ratele,si sa cresc copilul si nu mi-am permis.Acuma am primit actiunea de divort in care spune ca vrea copilul doua saptamani pe luna si ca copilul va sta in casa lui (apartamentul pe care l-am cumparat impreuna si pentru care numai eu platesc ratele).Vreau sa va intreb eu ce pot fac ?AM VREO SANSA SA CASTIG APARTAMENTUL,SAU SA IL OBLIGE SA SCHIMBE IPOTECA DE PE APARTAMENTUL PARINTILOR PE APARTAMENTUL NOSTRU,SAU SA IL OBLIGE SA PLATEASCA SI EL??Va multumesc
În primul rând ar trebui să luaţi legătura cu un avocat. Va trebui să formulaţi o întâmpinare la cererea de divorţ a soţului şi o cerere reconvenţională prin care să vă expuneţi pretenţiile la adresa reclamantului. Dacă el spune că doreşte un program de vizitare, atunci înseamnă că nu cere încredinţarea minorului. Cât despre apartament, acesta ţine de partaj. Veţi demonstra cotele de contribuţie şi dacă veţi cere atribuirea apartamentului, veţi fi obligată de instanţă să plătiţi soţului o sultă corespunzătoare cotei ce i se cuvine din valoarea apartamentului.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Steli123 Steli123 Buna ziua, un model de opinie asupra unei cereri reconventinale? (vezi toată discuția)
Ipoteca si partaj TOASCA79 TOASCA79 speta: sotul achizitioneaza apartament inainte de casatorie cu ipoteca pe 30 ani, impreuna cu parintii care sunt coplatitori. se casatoreste, ratele fiind ... (vezi toată discuția)
Divort Coakza Coakza Buna ziua. Ma numesc Cristina iar sotul meu vrea sa divorteze. Avem un copil de 15 ani, un apartament cumparat inaintea casatoriei si o garsoniera pe care ... (vezi toată discuția)