avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua.

Ma numesc Cristina iar sotul meu vrea sa divorteze. Avem un copil de 15 ani, un apartament cumparat inaintea casatoriei si o garsoniera pe care parinti lui i-au donat-o lui in timpul casatoriei. Intrebarea mea este: Am vreun drept la vreuna dintre case, cu ce raman dupa divort?

Avem si o masina pe care o platim in rate, ce se intampla cu ratele? Putem vinde masina daca el nu e de acord? Sunt obligata sa platesc daca el nu plateste?

Legat de copil: Care sunt conditiile sa pot ramane cu copilul?

Multumesc frumos.
Sunteti amandoi propritarii apartamentului?
Garsoniera nu se imparte.
Ratele masinii sunteti obligata sa le platiti si dvs., daca ati semnat contractul de creditare(depinde si ce scrie in acel contract)
Copilul poate sa fie incredintat numai unuia dintre soti, de regula mama, sau ambilor.
El este propietarul apartamentului pe care l-a cumparat inainte de casatorie iar la masina sunt coplatitor dar se foloseste el de ea. Copilul este minor, daca ramane cu mine, nu primeste o camera? Exista posibilitatea sa fiu obligata sa stau cu el in acelas apartament ca sa pot avea grija de copilul meu?
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
Coakza, utilizator
Inteleg ca nu avem nici un drept la apartament si nici la garsoniera, tot ce primesc este 1/4 din venitul lui?
Dreptul de intretinere este fata de copil nu fata de celalalt sot. Din acest motiv, nefiindu-i incredintat si lui, este obligat sa-i plateasca pensie. Din cate am inteles eu situatia juridica, a respectivelor imobile...nu, nu aveti drepturi asupra lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa divort chiliman chiliman buna ziua ma numesc alin sa va spun de ce ma aflu pe acest site eu si sotia suntem in divort avem un copil minor ,eu am un apartament pr.per.inainte de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj pe cale amiabila la notar MINOC MINOC Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam pe cale amiabila. Avem un copil minor de 6 ani. Avem in proprietate o garsoniera luata prin credit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)