Este corecta interpretarea că:
Termenul de 3 luni prevăzut de art.460 din Codul de procedură civilă este un termen prohibitiv, care împiedică formularea cererii de validare a popririi înainte de împlinirea lui?
Că, doar de la data împlinirii acestui termen există posibilitatea sesizării instanței pentru validarea popririi?
Nu cred ca acel termen de 3 luni poate fi considerat imperativ/prohibitiv, deoarece textul nu prevede ca instanta poate fi sesizata "dupa implinirea unui termen de 3 luni" ci " in termen de 3 luni"...Este mai degraba un termen de prescriptie.
In mod evident acel termen este unul de decadere din dreptul de a depune o actiune de validare a popririi.
In mod evident este o aberatie sa-l consideri prohibitiv
Mulţumesc pentru răspunsuri.
Între timp am găsit o Decizie a Tribunalului SIBIU, în care spune aşa: „…instanţa de fond a reţinut corect ca termenul de 3 luni prev. de art.460 c.pr.civ. împiedică formularea cererii de validare înainte de împlinirea lui. Aceasta rezultă din însăşi economia textului, că terţul poprit trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, şi dacă nu-şi îndeplineşte aceste obligaţii în termenul de 3 luni de la data la care trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate fi sesizată instanţa de executare in vederea validării popririi. Nu sunt aplicabile acestui termen dispoziţiile art. 103 c. proc. civ., termenul prevăzut de art. 460 c.proc.civ., nefiind un termen de decădere, doar de la data împlinirii acestui termen existând posibilitatea sesizării instanţei pentru validarea popririi.”
Tribunalul Sibiu - Secţia Civilă
Decizie, Dosar 416 (22.12.2008)
Aşa ca nu mai ştiu ce să iau de bun?...................