avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi disponibilizata in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi disponibilizata in timpul concediului de ingrijire copil (2 ANI)?

Buna ziua,

ma intereseaza in conditiile actualului cod al muncii in ce masura pot sta linistita acasa in CIC (doresc sa stau toata perioada de doi ani), fara sa imi pierd actualul loc de munca,tinand cont de faptul ca in firma in care lucrez se fac restructurari ?

Precizez ca am nascut la data de 9 mai 2010.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 18 Martie 2011
Buna seara ,

In mod normal nu .
Puteti citi OG96/2003 care reglementeaza protectia maternitatii la locul de munca (art 21)
Seara frumoasa
Categoric, nu puteti fi disponibilizata!
Doar daca intervine un anormal!
Am o colega care a patit acest lucru, a dat telefon celor de la RU cu doua luni inainte de incheierea CIC si i-a intrebat care sunt pasii de urmat,avand in vedere ca perioada CIC este pe terminate si a primit raspuns ca nu mai are unde sa se intoarca deoarece i-a fost restructurat postul. Pe foile primite de colegii concediati a fost folosit argumentul ca firma este in reorganizare. Nu i s-a oferit un alt post in schimb, iar aceasta a stat acasa aprox inca 8 luni pana a gasit in alta parte job.

Ma puteti indruma referitor la ceea ce ar trebui sa fac astfel incat sa fiu protejata de lege ? Mai exact care sunt obligatiile firmei respective in ceea ce ma priveste: cat timp sunt obligati sa ma primeasca inapoi, trebuie sa imi ofere un post similar sau un alt post, imi pot modifica salariul, etc.

Va multumesc foarte mult.
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Desfiintarea postului poate avea loc in timpul CCC, dar este interzisa concedierea in timpul CCC.

3. In prezent, angajatorul poate dispune concedierea salariatului care revine dupa CCC imediat dupa aceasta revenire.
OUG nr.111/2010 care prevede un termen de 6 luni de protectie se aplica persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011.
Va multumesc pentru raspuns.
Inteleg din lege ca singura modalitate de a-mi pastra actualul loc de munca (chiar si pe un post similar) este sa solicit reinceperea activitatii inaninte de data incheierii CIC ? In acest caz, daca postul a fost restructurat firma este obligata sa imi ofere un post similar ?

Va rog mult sa imi spuneti daca am inteles corect. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Revenire din cic (ccc) ANCA2910 ANCA2910 Buna ziua, Doresc o lamurire asupra situatiei in care ma aflu: In anul 2004 m-am angajat la o firma privata, (eram 3fete si 3 posturi identice). In timp ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa ccc jcm jcm Buna ziua! Urmeaza sa reincep serviciul dupa 2 ani de ccc. In urma unei discutii cu sefa mea, mi-a dat de inteles ca nu e obligata sa ma reincadreze pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva dupa revenire din cic SoniaGeorgescu SoniaGeorgescu Buna ziua, luna aceasta imi va expira CIC, am primit o scrisoare de la firma unde sunt angajata prin care sunt informata ca s-a aprobat procedura de ... (vezi toată discuția)