avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua!

As dori sa imi spuneti si mie in baza carei legi, art, cod,etc. pot face dovada ca acest contract de comodat nu trebuie autentificat de avocat sau notar.

Va multumesc pentru timpul acordat !
R.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 10:18, 29 Martie 2011
contractul de comodat poate fi incheiat si sub semnatura privata!
:) Asta stiam deja , dar eu vreau sa stiu exact unde gasesc ca e scrisa chestia asta !.

Multumesc!
Nu scrie nicaieri. Dovada contractului de comodat se face conform regulilor generale ( art. 1191 si urm. Cod civil), fiind suficient ca inscrisul sub semnatura privata, cerut ad probationem daca valoarea lucrului depaseste 250 lei, sa fie redactat intr-un singur exemplar ( pt comodant).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat auto mirela.marmureanu mirela.marmureanu buna ziua. Sunt administrator la firma ea si intrebarea mea este: pot sa fac un contract de comodat cu titlu gratuit pentru autoturismul personal intre ... (vezi toată discuția)
Speta-urgent!!!!!!!!!!!!!!! feroz feroz Reclamanta R l-a chemat in judecata pe fratele sau paratul P solicitand instantei ca prin hotararea ce se va pronunta sa fie obligat paratul SA-I RESTITUIE ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat, sub semnatura privata. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Am inteles de la cineva ca noul Cod Civil, permite incheierea contractelor de comodat si fara ca acestea sa fie facute la notar. Am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)