avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot face
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot face

Cum pot face sa trec un copil pe numele meu .. daca el a luat viata dintr-o relatie inainte de casatorie.Copilul a fost recunoscut ulterior .. dar a ramas pe numele mamei lui.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
Catalinv, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:45, 18 Martie 2011
Se depune o actiune la instanta de judecata pentru incuviintarea purta rii numelui tatalui.
dar daca dupa un timp parinti copilului se casatoresc.....atunci copilul nu trece si el pe numele tatalui???
se depune cerere la judecatorie pt incuviintare purtare nume

scuze, nu se intelegea ca e al dvs
gi-jane2, moderator
parintii locuiesc acum impreuna .. daca se vor casatorii mai trebuie mers in instanta pt copil pentru a purta numele tatalui?
Casatoria incheiata intre parintii minorului nu are legatura cu numele de familie al minorului.
Cu ocazia casatoriei parintilor minorului se pune problema doar a numelui ce il vor purta sotii dupa incheierea casatoriei.
Prin urmare, asa cum prevede art. 64 c.fam., in situatia in care filiatia este stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, numai instanta de judecata va putea da incuviintare copilului sa poarte numele de familie al acestuia din urma.
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)
Minor...schimbare nume manearaul manearaul buna ziua, in urma casatoriei dintre mine si mama copilului as dori sa trec copilul pe numele meu si sa modific certificatul de nastere al acestuia. Va rog ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume minori Marian100 Marian100 Buna ziua. Cum trebuie sa procedez pentru schimbarea numelui de familiei al copilului meu minor, care la momentul nasterii nu a fost recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)