avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fostul proprietar nu isi plateste datoriile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fostul proprietar nu isi plateste datoriile

buna ziua

am o problema cu fostul proprietar: a spus ca isi va plati intretinerea cand se va afisa si eu l-am crezut.
acum se eschiveaza si a trecut o luna si nu a platit
cum trebuie sa procedez sa isi plateasca datorille ?
va multumesc si astept vesti cu f mare interes
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 23:23, 19 Iunie 2008
tatu tudor2007 a scris:
Subscriu la lvg la primul aliniat.Este ca si cum eu fac o consumatie la restaurant si va oblig pe dvs sa o achitati,fara a avea nici o obligatie fata de mine.Ati facut dvs baie sau v-ati incalzit in acel apartament inainte de al cumpara?Asociatia trebuie sa il urmareasca pe vechiul proprietar nu pe dvs.

Foarte sugestiva comparatia si reala.
Dar credeti ca asociatia de proprietari isi va pierde timp si bani pentru recuperarea datoriilor fostului proprietar de la acesta ?

In mod real se vor uita toti urat si ostil la noul proprietar pentru problemele aparute in achitarea cheltuielilor si amenintarile de incetare a unor servicii si il vor considera responsabil de ceea ce se intampla chiar daca adevarul este altul si nu se face direct vinovat.

:offtopic:

Astazi la banca, functionara avea niste nelamuriri privind relatia dintre suma care trebuie sa ajunga la destinatar si comisionul bancii si alte mici probleme de procedura bancara ( era noua si inca ezita la un subiect cu care nu s-a mai intalnit).

In spatele meu o doamna " bine" care avea apreciez cam un kg de bijuterii, ma apostrofeaza " Hai domnule dai cinci lei in plus si se lamureste ea pe urma" ( culmea era vorba de un leu ca trebuie sau nu trebuie dat ).
I-am raspuns zambind: " Doamna fiecare e stapan pe leii pe care ii are multi sau putini. Eu cu leul meu il dau daca vreau. Nimeni nu poate sa fie stapan si sa-mi impuna cum sa-l cheltui. Dati-mi dvs. cei cinci lei si ii dau asa cum ati propus. Nu a vrut. A mustacit ea un pic si s-a linistit.

Trag urmatoarea concluzie care se aplica si aici.
Cel deranjat de un subiect care nu e a lui se ridica vartos asupra celui care il deranjeaza chiar daca deranjul deranjatorului e legat "a la Caragiale" de lantul slabiciunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)
Plata suplimentara intretinere apartament cristian57 cristian57 Buna seara, V-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: de curand am cumparat prin credit bancar un apartament fara restante la intretinere. Vechea ... (vezi toată discuția)