avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate de coimprumutat sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate de coimprumutat sau nu?

Daca impreuna cu fostul meu sot am incheiat un contract de credit la o institutie financiara, el avand calitatea de imprumutat, eu doar contribuind cu o adeverinta de salariu pentru a contracta o suma mai mare de bani, lucrul acesta imi aduce calitatea de coimprumutat? Mentionez ca numele meu nu apare in nici o clauza din contract, dar cei de la institutie insista sa platesc, el nemaiplatind de 3 luni. Suntem divortati de 2 ani avand un proces de partaj pe rol. Va multumesc si as aprecia un raspuns cat mai repede posibil.
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 17:10, 18 Martie 2011
da aveti calitatea de coimprumutat
Da potrivit Codului Familiei creditele se partajeaza 1/2 ca obligatii; Ce s-a platit in timpul casatoriei se partajeaza 1/2 pentru fiecare parte, iar pentru restul se dispune tot 1/2 ca debit neachitat si se compeseaza cu valoarea altor bunu potrivit lotizarilor ce se va dispune de catre un expert evaluator si se va dispune prin Hotararea ce se va pronunta in cauza dosarului de partaj bunuri comune;;;;;:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definire notiunea de co-imprumutat harris_bmb harris_bmb doresc sa solicit un credit prima casa si valoarea ratei reprezinta 25% din venitul meu net pe luna. Deci nu este nevoie ca sotia sa contribuie cu venitul ei ... (vezi toată discuția)
Partaj IRINA38 IRINA38 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: am divortat( nu am primit inca hotararea de divort, solutia a fost data 01.10) si ... (vezi toată discuția)
Partaj obligatii contractate in timpul casatoriei karmelika karmelika Buna seara! A intalnit cineva cazuri de partajare a obligatiilor contractate de soti in timpul casatoriei? Dupa divort, sotia a deschis o actiune de partaj ... (vezi toată discuția)