avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Fratele meu a decedat si nu are copii. Sotia avea testament pe bunurile mobile si imobile dar la notariat a renuntat la mostenire. Asta s-a intamplat acum dfoua luni . Mai este posibil sa conteste actul de succesiune incheiat la notariat?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:20, 18 Martie 2011
daca sotia a renuntat la mostenire, atunci cine a acceptat mostenirea? ati fost la notariat si dv., adica fratii defunctului? ati semnat si dv. vreun act?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
a.m.s., utilizator
e putin posibil si putin probabil. dvs mostenitorii nu ati intabulat imobilele deja pe numele dvs?
Ba da , toate actele au fost deja terminate si trecute pe numele celui care a mostenit. Sotia a facut si ea testament in favoarea fratelui care a murit. Asta inseamna ca la succesiune trebuia bagat si acel testament in care sotia lasa sotului (fratelui) bunurile ei? Multumesc.
Sora.
testamentul nu produce efecte juridice cat testatorul este in viata. succesiunea s-a dezbatut doar pe bunurile mobile si imobile ale celui decedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Lamuriri testament legal dorianman dorianman Buna ziua. Tatal meu poseda un testament intocmit la notar, conform caruia este singurul mostenitor al bunurilor mobile si imobile ale decedatei(sora lui). ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)