avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariul insotitorului persoanei cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariul insotitorului persoanei cu handicap

Am o matusa din partea sotului care sufera de un handicap de gradul2 .Are 75 ani si in ultimul timp i-au aparut si alte complicatii in ceea ce priveste starea ei de sanatate.Am aflat de curand ca as putea fi platita pt intretinerea ei cu carte de munca.Vreau sa mentionez ca matusa locuieste cu noi de apox 15 ani ,ea neavand copii.Ce demersuri terbuie sa fac si unde trebuie sa ma adresez?Eu nu lucrez momentan. Multumesc
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 00:31, 19 Martie 2011
Nu pot beneficia de asistent personal, salarizat de primarie, decat persoanele incadrate in gradul I de handicap grav, cu insotitor (a se vedea legea 448/2006).
Pe baza unor acte medicale noi, solicitati comisiei de expertiza a persoanelor cu handicap, o reexaminare a matusei dv, solicitand schimbarea gradului, in gradul 1 , cu insotitor. Din starea matusii dv trebuie sa reiasa ca are nevoie de un insotitor si ca starea sa se datoreaza handicapului si nu unei boli, cauzate de batranete.
De retinut ca handicapul nu este o boala.
Cu toate acestea, nu prea exista sanse sa i se dea cu insotitor, deoarece dragii nostrii guvernanti au dat ordin sa se taie indemnizatiile de insotitor, si asistentilor personali sa li se desfaca contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad handicap s.stefan s.stefan Buna ziua, Am o matusa care a fost incadrata cu grad de handicap grav datorita faptului ca nu mai vede insa nu i s-a dat si posibilitatea de a avea insotitor ... (vezi toată discuția)
Reducere indemnizatie insotitor adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa-mi spuna cineva daca contabila unei primarii poate dispune reducerea indemnizatiei de insotitor a unei persoane cu hanticap cu 25% si daca este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)