avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test paternitate

buna am o prietena care a divortat si are o fetita de 3 ani.ar dori sa-si treaca fata pe numele ei deorece nu vrea sa mai aiba nicio legatura cu fostul ei sot.mentionez ca acesta i-a trimis o citatie prin care el vrea sa faca testul de paternitate sa fie sigur ca e fata lui si atunci sa stie ce sa faca.el nu a mai vazut fata de un an si ceva.am vrea sa stim daca in urma testului care oricum va iesi pozitiv poate sa-l dea in judecata sa ceara despagubiri morale si daca va putea sau daca exista o cale sa-l faca sa renunte la drepturile parintesti asupra minorei in cauza.vreau sa va spun ca nu exista cale amiabila intre cei doi.soacra sa o tot ameninta ca-i va lua fata pe cale legala daca se dovedeste ca e al fiului ei.se poate asa ceva?v-as ruga daca ati putea sa-mi trim raspunsul pe adresa mea de email
Cel mai recent răspuns: danna&aida , utilizator 20:48, 22 Martie 2011

incercati sa nu mai faceti atatea scenarii.
nu uitati a este vb de un minor care trebuie sa fie crescut atat de mama cat si de tatal sau.
Tatal nu poate fi decazut din drepturile parintesti .Pentru ca nu a vizitat copilul, nu-i poate fi incredintat lui spre crestere si educare .Va plati pensie minorei pana la majorat ,minora il va mosteni . Este dreptul copilului .
Nu va alarmati,ca "fosta-soacra " ii poate lua fetita prietenei dvs.Pur si simplu doreste sa va sperie din rautate.Fetita in conditiile actuale,ramine in continuare la mama asa cum doamnele avocat,v-au spus.
multumesc pt sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie nicoletacristinaionut nicoletacristinaionut Buna seara, am următoarea situație: acum aproximativ 10 ani m-am căsătorit cu fostul soț, din căsătorie a rezultat o fetita , la vârsta de 2 luni a ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor numai ca mama Celicia Celicia BUNA ZIUA, Sunt casatorita si totul meu are o fetita din prima casatorie. Tutela este a tatalui, mama platind doar pensia alimentara.Deoarece mama ei nu are ... (vezi toată discuția)
Atacare drept de vizita MihaiAdy MihaiAdy Buna ziua, as vrea si eu sa stiu ce cale sa urmez daca vreau ca fosta sotie sa nu mai aiba dreptul de vizita ce la obtinut dupa divort. Acum aduc si ... (vezi toată discuția)