avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-drepturi

parinitii mei au divortat cand eu aveam 3 ani,eu acum am 20 de ani.Port numele de familie al tatalui,imi platea si bani de copil pana am implinit varsta de 18 ani.Acum la 20 de ani,ii pot cere bani?Ma refer mostenire ceva,bani,o masina sau eventual un apartament ceva?Presupun ca am dreptul acesta dat find ca sunt fiul sau.Nu?Cum s-ar putea face asta?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 23:34, 18 Martie 2011
Nu , acum nu ii puteti cere nimic.Insa aveti dreptul de a-l mosteni
Doar daca tatal dvs. doreste sa va dea ceva, altfel nu puteti pretinde nimic in timpul vietii acestuia.
Poti sa-i ceri, dar nu e obligat sa-ti dea. Mostenire - da, dupa ce nu va mai fi in viata.
Parintii nu sunt obligati sa-si intretina copilul toata viata, ci doar sa ii asigure traiul (intr-o anumita limita) pana la majorat, iar daca urmeaza cursuri universitare pana la finalizarea studiilor, dar numai pana la 26 de ani si numai daca dovedeste ca este in imposibilitate de a lucra. Daca va continuati studiile puteti sa ii cereti pensie de intretinere (adica bani, sub nici o forma masina, apartament etc), dar instanta este cea care va decide daca realmente sunteti in imposibilitate de a munci pentru a va intretine sau doriti pensia alimentara din motive mai putin onorante sau onorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă cu succesiunea Marlen22 Marlen22 Am o problema daca ma puteti ajuta. Bunicii din partea tatalui si tatal au decedat acum 2 ani si jumatate. Avem o casa la curte si un apartament de 2 camere. ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta si obligaţia legala de întreţinere StefanS2020 StefanS2020 În timpul copilăriei mele, eu am fost un copil neglijat. Aveam lucruri de mâna a doua, rupte, in timp ce mama mea îsi cumpara lucruri scumpe si avea numai ... (vezi toată discuția)
decadere din drepturile parintesti ce altceva pot face? L.Sorina L.Sorina Buna seara ! Am un baiat de 8 ani ,tatal biologic este plecat in America de cativa ani .in sentinta de la divort scrie ca are obligatia sa plateasca ... (vezi toată discuția)