avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa-mi schimb optiunea in cazul unei succesiuni?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa-mi schimb optiunea in cazul unei succesiuni?

am fost 4 frati, am ramas trei pt ca o sora de-a mea a decedat in luna ianuarie....a fost la notar ieri si am declarat renuntarea la succesiune.....am facut asta in speranta ca acei bani vor ramane sotului decedatei...astazi am aflat ca nu am procedat bine ca acei bani se vor impartii intre fratii ramasi....eu nu accept asta si doresc sa-mi schimb declaratia si sa accept succesiunea...se mai poate schimba ceva?
Cel mai recent răspuns: DENYL , utilizator 10:15, 19 Martie 2011
Era bine sa fi intrebat notarul ce efecte are declaratia de renuntare inainte sa o faceti, acum nu o mai puteti schimba, intrucat a fost comunicata unui registru de evidente la nivel national. Masa succesorala (bani si orice alte bunuri) vor reveni atat sotului supravietuitor, cat si fratilor care nu au renuntat la succesiune.
Conform art. 701 Cod civil renunţătorul la succesiune poate pe durata termenului de acceptare de 6 luni din data deschiderii succesiunii de a accepta respectiva succesiune numai dacă aceasta nu a fost acceptată de un alt erede.
Se mai poate retracta renuntarea daca va aflati inca in termenul de optiune succesorala, cu conditia ca un alt succesibil sa nu fi acceptat mostenirea. Un mic dezavantaj ar fi ca nu mai puteti opta pentru acceptarea sub beneficiu de inventar..
multumesc pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ff38 ff38 Am procedat la deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu;mostenitori fiind eu , mama si fratele .Constat ca fratele meu nu este multumit cu partea ... (vezi toată discuția)