avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratie nesemnata de mine
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratie nesemnata de mine

In urma unui conflict cu tatal meu (din care a rezultat si divortul parintilor mei) am decis sa imi vand masina, proprietate privata. Am apelat la cunostinte pentru a gasi un cumparator, iar tatal meu a aflat acest lucru. Din cauza unei neintelegeri si pentru a face rau oricarei persoane care ma ajuta cu ceva, a lansat amenintari si zvonuri cum ca acele persoane mi-au furat masina.
Eu am reusit sa vand masina in urma cu 4-5 luni. De cateva zile am primit o citatie in care sunt informata ca plangerea pe care am depus-o la politie este inregistrata, ca exista un dosar penal la parchet si ca nu s-au gasit faptuitorii furtului masinii. Declaratia fiind data in urma cu 6 luni. Eu nu am depus nicicand o plangere la politie cum ca mi s-ar fi furat masina. Am motive sa cred ca tatal meu a facut-o in locul meu(desi nu inteleg cum ar fi putut sa semneze in locul meu).
In citatie mi se transmite ca daca am ceva de adaugat la dosar sa iau legatura cu parchetul.
Ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Nu am depus eu plangerea desi este in numele meu, masina am vandut-o deja. Ce masuri ar trebui sa iau? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 11:48, 19 Martie 2011
Conform legii, plangerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special , iar procura ramane atasata plangerii. Plangerea se poate face si de catre unul dintre soti pentru celalalt sot sau de catre copilul major pentru parinti.Persoana vatamata poate sa declare ca nu-si insuseste plangerea. Pentru persoana lipsita de capacitate de exercitiu, plangerea se face de catre reprezentantul sau legal. Persoana cu capacitate de exercitiu restransa poate face plangere cu incuviintarea persoanelor prevazute de legea civila.

Acum, daca plangerea tatalui dvs. a fost facut cu rea credinta, ar putea fi cercetat pentru denunt calomnios, intrucat dvs. ati vandut masina si nu v-a fost furata, iar cumparatorii ar putea depune plangere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Anuntati Parchetul ca masina nu v-a fost furata, despre faptul ca a fost o neintelegere.
E pacat ca tatal sa se aleaga cu undosar penal daca cumparatorii vor fi cercetati pentru furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva ... Diablos Diablos In luna august 2020 am depus la politie o plângere împotriva unui bărbat (51ani) care a încercat să corupă și a hartuit o minora (15ani). Am depus ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt si distrugere criss8080 criss8080 Buna ziua, La sfarsitul lunii ianuarie am fost acuzat de o fosta\"prietena\" ca i-am distrus masina si i-am furat o oglinda de la masina . In urma anchetei ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat ca mi-am furat masina! jeorjel jeorjel detin un auto din 2008,care si in prezent este pe numele meu.in febroarie 2011 mam hotarat sa vand auto,dandul unui vecin de cartiar,intelegandu-ma cu acesta ... (vezi toată discuția)