avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caducitate contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caducitate contract

imi poate exemplifica concret cineva cum devine un contract caduc..
pentru ca eu sunt de parere ca niciodata un contract nu poate fi caduc..:)
va rog:help:
Da, se poate.O promisiune vanzare -cumparare,care este un contract, devine caduc prin moartea unei parti sau daca una dintre parti devine incapabila intre timp...
nu cred...emma....
gandesc ca ar putea fi forta majora, dar..e o discutie aici
De ce nu credeti, milika? Cauzele care pot atrage ineficacitatea acestui tip de contract sunt corecte, intrucat , desi contractul este unul valabil inchieiat , el nu mai poate fi perfectat, fiindca una dintre parti decedeaza sau devine incapabila de a contracta.
Forta majora cred ca presupune un contract, la fel, valabil inchieiat, a carui executare putea sa fi inceput chiar, dar care nu mai poate fi continuat datorita unei cauze independente de vointa partilor.Iar asta nu inseamna caducitate.Dar daca va referiti la forta majora in situatia unei promisiuni de vanzare, cand obiectul promisiunii dispare , ar putea fi si asta.
In primul caz contractul nu mai poate fi perfectat ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
La fel si daca bunul piere intre timp.
Da, si daca bunul piere, fiindca nu mai exista obiectul ...

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare , sau nu ? ilenuta1963 ilenuta1963 Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pentru un teren , urmind sa incheiem tranzactia dupa iesirea din indiviziun . Zilele trecute , am achitat si ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre care sã tinã loc de act autentic sca baloisibaloi sca baloisibaloi Chitanţă sub semnătură privată îtocmită în 1996 pentru cumpărarea unui teren, cu semnărturi ale celor două părţi, cu presupuşi martori. Se ... (vezi toată discuția)
Deces promitent vanzator amavrancea amavrancea Buna ziua, Intentionez sa cumpar o locuinta de la un domn in varsta de 67 ani fara nici o ruda. Daca intre momentul semnarii antecontractului si a platii unui ... (vezi toată discuția)