avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caducitate contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caducitate contract

imi poate exemplifica concret cineva cum devine un contract caduc..
pentru ca eu sunt de parere ca niciodata un contract nu poate fi caduc..:)
va rog:help:
Pai cazul ala cu decesul uneia dintre partile contractante ale promisiunii de vanzare, seamana cu situatia decesului legatarului.
Pieirea fortuita a bunului care face obiectul unui antecontract de vanzare-cumparare, la fel, atrage caducitatea, fiindca acel contract nu s-ar mai putea inchieai valabil.
Ideea e ca trebuie sa fie vorba despre acte care nu au apucat sa isi produca vreun efect , fiindca altfel am fi in prezenta altor sanctiuni.
@emma..va multumesc ca a-ti reaparut!!! As avea si eu o intrebare:- Ce mai pot face in urmatoarea situatie:-Cumpar in 1991 o casa+teren=1000mp. Fac contract v-c la notar{aici sint indus in eroare,vinzatorul la 86 de ani se declara vaduv,fara mostenitori} alaturi de 2 martori care erau rude cu vinzatorul dar nu spun acest lucru la notar.Pentru ca mai era teren in acelasi loc continui cu 3 chitante de mina si promisiunea ca odata cu sosirea titlului de proprietate incheiem actele pe diferenta luata pe chitante.Intre timp aflu ca lucrurile nu stau cum stiam,{merg totusi pe incredere in cei 2 martori care s-au ajuns in primaria localitatii},vinzatorul decedeaza in 1995 si eu ramin fara forma autentica. In 2008 dorind sa-mi fac actele, a trebuit sa chem in instanta mostenitorii defunctului vinzator. Momentan dosarul este suspendat,una dintre chitante mi-a fost anulata pt fals in semnatura nu stiu ce solutie va primii dosarul penal.Pentru ca unul din mostenitorii vinzatorului construise acolo unde eu cumparasem,avea si rol in primarie.Cert este ca acesta si-a scos adev de rol,istoric fiscal 1980-1990,deci are cum face dovada ca a locuit si construit acolo. De curind am fost sfatuit sa incerc sa le dau mostenitorilor o despagubire sau sa primesc eu despagubire de la ei,pentru ca eu ar trebui sa platesc 6 persoane.Am discutat cu multi si sincer nu stiu ce sa fac. Parerea multora este ca am sa pierd,dar daca mostenitorii sint dispusi sa-mi dea niste bani pt investitii as renunta la proces.Dvs ce credeti??? Un sfat va rog!!!:vishenka:
Buna ziua.
Am observat in urma ca ati mai vorbit despre speta dvs., iar de fiecare data ati adaugat informatii noi.Inteleg ca stati de ceva vreme prin procese, si va dati seama ca daca inca va judecati...ce am putea noi aici sa rezolvam?
Eu asa, doar sa va dau o opinie, desi e mult mult din 1991, iar vanzatorul inteleg ca decedat, va pot spune ca orice au declarat ei, vanzator si martori , in fata notarului , constituie fals in declaratii.Martorii de la inchieerea chitantelor de mana, erau aceiasi pe care i-ati avut in fata notarului?
Faptul ca procesul civil este suspendat pana la solutionarea celui penal, este corect.
Am observat in discutiile din urma ca ati fi ruda apropiata cu toti cei implicati in speta dvs. Si va intreb...in acest caz, nu aveati cum sa cunoasteti , atunci cand ati incheiat acele acte, situatia reala a acelor imobile? Situatia reala privitoare la existenta unor succesibili ai batranului vanzator?
Acum, ca sa am totusi un mic aport, si fiindca mi-ati oferit flori, :) , va sugerez si eu sa acceptati o suma de bani , daca este rezonabila , si sa scapati de aceasta corvoada de a va petrece viata prin instante...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare-cumparare , sau nu ? ilenuta1963 ilenuta1963 Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pentru un teren , urmind sa incheiem tranzactia dupa iesirea din indiviziun . Zilele trecute , am achitat si ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre care sã tinã loc de act autentic sca baloisibaloi sca baloisibaloi Chitanţă sub semnătură privată îtocmită în 1996 pentru cumpărarea unui teren, cu semnărturi ale celor două părţi, cu presupuşi martori. Se ... (vezi toată discuția)
Deces promitent vanzator amavrancea amavrancea Buna ziua, Intentionez sa cumpar o locuinta de la un domn in varsta de 67 ani fara nici o ruda. Daca intre momentul semnarii antecontractului si a platii unui ... (vezi toată discuția)