avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Numire procuror ! Urgent !
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Numire procuror ! Urgent !

buna ziua,
vreau un raspuns profesionist, numirea unui procuror la DNA, conform 303/2004 si reg. interior DNA, se face cu avizul CSM, daca avizul CSM este nefavorabil, poate procurorul sef DNA, sa treaca peste acest aviz si sa emita ordinul de numire? unii spun ca procedura este doar consultativa, altii spun ca nu ! doar in cazul numirii de peresedinte a procurorului sef DNA, avizul CSM este doar consultativ,care este baza legala ??
va multunesc, stefan
Cel mai recent răspuns: mjion , utilizator 18:02, 19 Martie 2011
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are următoarele atribuţii referitoare la cariera magistraţilor:
a) propune Preşedintelui României numirea în funcţie şi eliberarea din funcţie a judecătorilor şi a procurorilor, cu excepţia celor stagiari; - art.35 lit.a din Legea nr.317/2004.
....
Atribuţiile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii şi ale secţiilor acestuia, referitoare la cariera magistraţilor, se exercita cu respectarea dispoziţiilor Legii privind statutul magistraţilor nr. 303/2004 şi ale Legii privind organizarea judiciară nr. 304/2004 - art.30 alin.4 din Legea nr.317/2004.
În cazurile în care legea prevede avizul conform, aprobarea sau acordul Consiliului Superior al Magistraturii, punctul de vedere emis de acesta este obligatoriu. Daca legea prevede consultarea sau avizul Consiliului Superior al Magistraturii, punctul de vedere emis de acesta nu este obligatoriu.
va multumesc pentru raspuns, dar va rog sa precizati, un procuror de la un parchet a primit aviz nefavorabil de la CSM, de numire in functie la DNA. Procurorul sef de la DNA a trecut cu vederea peste avizul nefavorabil si a emis ordinul de numire la DNA a acelui procuror. Aceasta este o incalcare a procedurii de numire, a dispozitiilor legale a numirii procurorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectorul csm viktorV viktorV Ce atributii are un inspector CSM la nivelul unei judecatorii? (vezi toată discuția)
Vechime si iar vechime - intrebare karie_tm karie_tm Daca o persoana are \" 5 ani \" vechime neintrerupta respectiv a lucrat intre 2001 -2007 dar din 2007 nu a mai lucrat deloc exista sanse sa i se respinga ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate motivare judecatori Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Cum ma pot indrepta impotriva unui complet de judecata, deoarece daunele pe care mi le aduce aceasta sentinta sunt enorme?! Credeti-ma, au schimbat ... (vezi toată discuția)