avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Responsabilitate motivare judecatori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Responsabilitate motivare judecatori

Buna ziua. Cum ma pot indrepta impotriva unui complet de judecata, deoarece daunele pe care mi le aduce aceasta sentinta sunt enorme?! Credeti-ma, au schimbat tot!! Chiar si cuvintele din acord le-au inlocuit judecatorii!! Inclusiv expertiza contabila!!E strigator la cer!! Aici e ceva necurat la mijloc. Am facut contestatie in anulare, dar aici e vorba si de interpretare, care e mai mult decat dubioasa!! In oras sunt niste increngaturi impresionante.
Multumesc mult:frantic::frantic:
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Gabriela12, utilizator
Din pacate nu aveti niciun mijloc de a schimba o hotarare definitiva, chiar depunand sesizari impotriva membrilor completului. Doar caile extraordinare de atac.
Va multumesc de raspuns. Am facut contestatie in anulare, dar stiti ca erorile de interpretare nu au succes!! Alta cale ce ar mai fi?! CEDO?! sau sesizare CSM?!
exista dispozitii cu privire la raspunderea judecatorilor si procurorilor in Titlul IV din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: art. 94-101 stabilesc temeiurile tragerii magistratilor la raspundere penala, civila si disciplinara, stabilesc abaterile disciplinare si stabilesc sanctiunile disciplinare. De asemenea, Sectiunea a 4-a “Atributiile Consiliului Superior al Magistraturii in domeniul raspunderii disciplinare a magistratilor” din Capitolul IV al Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii in art. 44-50 reglementeaza modul de sesizare, de efectuare a verificarilor, de efectuare a cercetarii disciplinare, procedura judecatii disciplinare, modalitatile de contestare a solutiei CSM.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Gabriela12, utilizator
Intrucat am vazut ca, stapaniti legislatia relevanta in domeniu, formulati sesizare la CSM-Inspectia Judiciara, sanse minime,oricum, sesizarea nu duce la schimbarea solutiei din dosar si, eventual , cerere la CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectorul csm viktorV viktorV Ce atributii are un inspector CSM la nivelul unei judecatorii? (vezi toată discuția)
Numire procuror ! urgent ! mjion mjion buna ziua, vreau un raspuns profesionist, numirea unui procuror la DNA, conform 303/2004 si reg. interior DNA, se face cu avizul CSM, daca avizul CSM este ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)