avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coproprietar- mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coproprietar- mostenitor

Buna ziua. In anul 1972 am cumparat in rate un apartament, in 1975 m-am maritat , in 1982 am cumparat (in acte, real nu i-am dat niciun ban pt ca inainte nu aveai dreptul sa detii 2 proprietati) de la fratele meu jumatate din casa parintilor, bun dobandit de fratele meu prin mostenire, in 1985 sotul a decedat. Am vandut acum 2 ani apartamentul cumparat in 1972 si acum am vrut sa ii dau inapoi fratelui prin contract de vanzare-cumparare cota de 1/2 insa la notariat mi s-a spus ca trebuie facuta succesiunea dupa sot.
As avea mai multe intrebari:
1. Rudele sotului aveau vreun drept asupra apartamentului? Este posibil ca acestia sa ceara nulitatea contractului de vanzare cumparare a apartamentului pe care l-am vandut sau sa-mi ceara bani avand in vedere ca o perioada am platit ratele impreuna cu sotul? Poate fi considerat ca eu am acceptat tacit mostenirea fiind si coproprietar? Mentionez ca actele apartamentului au fost doar pe numele meu fiind bun dobandit inainte de casatorie.
2. Casa care este a fratelui si a mea a fost ingrijita de fratele meu in toata aceasta perioada, el a platit taxe, impozite, a adus imbunatatiri si s-a mutat in ea in anul 1999. Mai au rudele sotului vreun drept la aceasta casa daca pana acum nu au facut nimic in acest sens, au trecut 26 ani de la moartea sotului. Eu in calitate de coprprietar al acestei case pot spune ca am acceptat tacit mostenirea sau cum am putea proceda pt a se demonstra ca am acceptat-o?

Rudele sotului nu au niciun drept moral asupra acestei case, cred ca nici nu stiu de ea insa daca trebuie dezbatuta mostenirea o sa afle si as dori sa stiu care ar fi pasii de urmat pt a demonstra ca nu au acceptta-o sau ca am acceptat-o doar eu.

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
alinatug, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan cristea , utilizator 14:50, 19 Martie 2011
Buna ziua,
sa vedeti a mea problema,
am cumparat ceva pamant(290m.p),si o camera,se 36 m.p. dintr-o casa,la care dreptul de coproprietate,cu cel de-al doilea proprietar,este un hol,care are si intrarea de afara,o parte din podul casei,si,100 m.p. in furul casei.
Acum,cel de0al doilea proprietar,a schimbat usa de acces i casa,si ,nu mai am posibilitatea,sa intru in camera pe care am cumparat-o cu ''act vanzare-cumparare''.
Spune-ti-mi ce e de facut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire? alinatug alinatug Sotul meu a decedat acum 25 ani si nimeni nu a cerut dezbaterea mostenirii, neavand niciun drept moral si poate si in necunostinta de cauza. in timpul ... (vezi toată discuția)
Partajarea averii de pe urma parintilor popescu_alexandru popescu_alexandru Va deranjez cu o problema legata de partajarea averii intre doi frati care nu prea se inteleg. Bunurile succesorale sunt reprezentate de un teren intravilan ... (vezi toată discuția)
Moștenire 1969luminita 1969luminita Care este termenul maxim in care se poate dezbate o moștenire.Isi pierde cineva dreptul dacă nu se solicită partea de mostenire (vezi toată discuția)