In litigiul de munca impotriva fostului angajator am solicitat plata orelor suplimentare .Instanta a aprobat expertiza contabila dar administratorul a depus la dosar alte grafice de lucru ,in care nu se regasesc toate orele lucrate.Nici unul din graficele depuse nu este stampilat ,semnat,inregistrat...
E normal pontajul dupa aceste grafice ?
Nu este, dar nimeni nu se poate amesteca in activitatea interna a unitatii. Ceea ce a despus la dosar, aceea se va expertiza.
Daca aveti vreo dovada care sa ateste ca nu acelea sunt graficele, puteti convinge instanta. Altfel nu aveti cum dovedi ca graficele sunt altele.
parerea mea este sa solicitati actul din care rezulta zilele in care ati efectuat orele suplimentare pontajul , si aratati ca nu vi s au platit acele ore.
Puteti solicita instantei si administrarea altor mijloace de proba pentru dovedirea pretentiilor dv.: martori, interogatoriul paratului, inscrisuri. Mai mult, puteti invoca faptul ca acele evidente nu sunt reale nefiind semnate de nimeni. ;)
La societatea respectiva aveam condica de prezenta dar angajatorul a "uitat " de aceasta fiindca in mod evident il dezavantajeaza.Am sa solicit instantei administrarea acesteia dar ma indoiesc ca o va aduce .
Puteti solicita probele de mai sus doar daca nu ati depasit termenul de admitere a probelor. In caz contrar, cat de evidenta, concludenta si necesara ar fi o proba, nu se va mai admite.
Recitind ce ati scris am constatat ca deja s-a ajuns la efectuarea expertizei, deci termenul probelor s-a dus si instanta nu va mai admite nimic, din pacate.
Condica de prezenta
zgubi71
Buna seara,
condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)