avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neantelegeri dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neantelegeri dezbatere succesiune

parintii mei au cumparat cat erau casatoriti un apartament .dupa decesul mamei tata se recasatoreste legat cu o alta femeie .tatal meu decedeaza iar eu doresc dezbaterea mostenirii.problema este ca dupa ce dezbatem mostenirea sotia tatalui nu doreste sa paraseasca locuinta chiar daca are una(a ei).avand in vedere ca ea va detine doar 12,5% din casa as putea sa o oblig(legal) sa paraseasca aceasta casa?se poate face un fel de partaj sa putem sti care parte a casei are fiecare?ma gandesc ca daca i s ar cuveni o camera eu la inchid restul(baia,bucataria,si celelalte camere )astfel sa o determin sa plece.eu vreau sa vand aceasta casa si sa i dau partea asa cum prevede legea.exista vreo lege care o poate obliga sa paraseasca casa iar eu sa i platesc partea prin vanzare avand in vedere ca are unde locui?
Cel mai recent răspuns: Bataniat Marian , Avocat 11:17, 22 Martie 2011
prima data este necesar sa dezbateti succesiunea dupa tatal dumneavostra. dupa aceea puteti promova o actiune de partaj unde se poate cere ca imobilul sa va fie atribuit dumneavostra si sa fiti obligat la plata unei sulte catre mama vitrega. imobilul nu se poate impartii in natura conform cotelor decat daca este comod partajabil in natura, adica nu se poate da cuiva doar o camera fara acces la utilitati(baie, bucatarie). adresati-va unui avocat sa va asite in acest demers judiciar pentru ca aveti nevoie de cunostinte juridice pentru a-l duce pana la capat
pt a dezbate mostenirea trebuie cadastru la casa?apartamentul a suferit unele imbunatatiri pe timpul casatoriei cu cea de a doua sotie (centrala,termopan)participatiunea sotiei fiind modesta avand pensie de boala de 350lei iar tatal pensionat MApN. conteaza acest lucru la acordarea cotei parti?adica ar putea primi ceva in plus pt aceste imbunatatiri?stima
tatal meu a fost casatorit cu actuala sotie(asa cum am precizat)locuind in casa parintilor mei,dar dupa ce cei doi s au casatorit ,sotia lui nu si a schimbat buletinul ramanand in buletin cu vechiul nume si la o alta adresa.poate merge singura sa si schimbe buletinul pe adresa unde a avut tatal meu casa ,avand in vedere ca titularul contractului(tatal meu) de casa e decedat?doresc un raspuns si la ceea ce a scris marinica71 e o situatie similara.multumesc
1. in opinia mea orice imobil trebuie intabulat in cartea funciara inainte de se dezbate succesiunea si de a se promova o actiune de partaj
2. imbunatatirile nu pot schimba cotele parti dintr-o succesiune acestea fiind stabilite de lege . ele pot face obiectul unor pretentii in cadrul unei actiuni de partaj sau pot fi cerute pe calea unei actiuni separate dar trebuie dovedit ca acele imbunatatiri sunt facute de bunuri proprii a celui care le cere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpăra cotele celorlalți moștenitori? Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Locuim cu bunica soției cu care am făcut contract de vânzare-cumparare pentru partea ei de 5/8 din casă+curte. Tatăl, mătușa și unchiul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune urgenta! jurist28 jurist28 in primul rand multumiri pentru d-l avocat trifugabriel. as avea inca o intrebare: in cazul in care sotia ar face un contract de vanzare cu fiica acesteia, ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vin și eu cu o întrebare pt. dvs.: in urma decesului ... George19688 George19688 Bună seara!Vin și eu cu o întrebare pt.dvs.:In urma decesului socrilor mei,am rămas să locuim împreună cu soția mea in casa părintească, soția mea ... (vezi toată discuția)