avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... plata c.a.s.s.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

plata c.a.s.s.

sunt salariat bugetar ,iar pe langa aceasta am infiintat un pfa .conform legii95/2006 art222 daca nu sunt instiintat de plata cass (in ultimii 3ani nu am fost instiintat dar nici nu am platit), mai pot fi obligat sa platesc retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:37, 20 Martie 2011
Conform prevederilor art.261 a normei citate de dvs., la alin.(4) se stipuleaza: "In cazul neachitarii in termen a contributiilor datorate fondului, aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate si a majorarilor de intarziere se realizeaza potrivit procedurilor instituite de Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare,....". ori in C.Pr.fiscala termenul de prescriptie ptr astfel de impuneri, taxe, etc este de 5 ani. Prin urmare, consider ca puteti fi instiintat ca aveti o obligatie de plata "debit + majorari ' pana la data platii integrale a acestuia.
Mergeti si platiti. Veti fi instiintat cu putin inainte de expirarea termenului de prescriptie, care este de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass fara contract nikuteau nikuteau Buna ziua, sunt PFA fara TVA din februarie 2010. Pana in prezent nu am incheiat un contract cu CASS. Intrebarea mea este daca voi incheia acest contract abia ... (vezi toată discuția)
Cass retroactiv,venit trimestrial bianca_g1998 bianca_g1998 Buna seara.Sunt PFA din 2005,comert, sistem real.Am functionat 3(trei) luni pe an,iunie- august ,iulie-septembrie etc deci noua luni din an nu am obtinut nici ... (vezi toată discuția)
Plata cass la pensionari pentru pfa aossic aossic Tatal meu este pensionar si are deschis un PFA ca instalator. Pensia pana acum un an era de 1000 RON, iar din 2009 este 1100 RON. Pe PFA castiga maxim 500 RON ... (vezi toată discuția)