avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... consecinte incalcare contract gaj
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

consecinte incalcare contract gaj

In situatia in care proprietarul unui autoturism achizitionat prin credit bancar (gajat in favoarea bancii) l-a instrainat printr-un act notarial, dar a ramas proprietar in toate actele oficiale (talon, carte de identitate,.rol fiscal), iar banca afla si recupereaza masina, ce sanctiuni poate indrepta asupra celui care a vandut masina?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:29, 20 Martie 2011
Banca nu prea mai are nici o actiune impotriva cumparatorului, doar dupa o expertiza de evaluare a autoturismului, se poate indrepte cu o executare silita impotriva d-voastra pentru recuperarea debitului ne acoperit.
Impotriva d-voastra poate sa aiba regres cel care a cumparat autoturismul sa-i returnati pretul achitat........:(
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt! Cel care a "cumparat" autoturismul achita pretul in rate, respectiv achita creditul auto lunar direct la banca.... Poate sa aiba vreo pretentie daca in urma executarii de catre banca ramane fara masina? Practic, nu este masina LUI, pentru ca a achitat ratele numai pe perioada cat a folosit-o........... Iar daca valoare actuala a masinii nu acopera restul creditului ramas de plata eu sunt cea care voi acoperi diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism danik28 danik28 in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant- cum imi recuperez banii ? DuracIonel DuracIonel Buna, Solicit sprijin din partea d-voastra in urmatoarea problema: in anul 2008 am girat o persoana care a luat un credit pt. achiz.unei masini, aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silite McOstin McOstin am un credit pentru autoturism in care autoturismul este gajat in favoarea bancii. in cazul in care nu platesc ratele, banca se poate indrepta si impotriva ... (vezi toată discuția)