De curand mi s-a furat telefonul.Eram la chef la o pensiune cu colegii de la facultate, acestui grup i s-au alaturat inca 2 persoane, venind cu pretextul de a aduce niste cd-uri, dj-ului.Telefonul meu a fost vazut cu putin timp inainte de a parasi salaa de dans, dupa jumatate de ora cand m-am intors, acesta disparuse.In sala ramasesera doar 3 persoane: dj-ul si cei care au adus cd-le(acestia fiind prieteni cu dj.)Cand am coborat cei 2 Straini plecasera imediat dupa mine.Mi-am dat seama doarece erau la jumatate de ora distanta de mers pe jos fata de noi. Am stiut ca ei au luat telefonul asa ca am incercat sa dau de ei.sub amenintarea k ma duc la politie s-au dat de gol ca furasera telefonul, dar acuma nu mai rasppund la telefon.Am decis sa ma duc la politie sa le prezit cazul.Eu am contractul pe baza caruia am cumarat telefonul, am si acel cod cu care poate fi urmarit telefonul.Vreau sa stiu daca are rost sa ma duc la politie? Ce ar trebui sa le spun? Si daca credeti ca politia si-ar da interesul? Am aflat ca aceste persoane sunt dejea sub observatia politiei.
Sigur ca are rost.Depuneti plangere si indicati suspectii.Organele de cercetare penala vor fi obligate sa efectueze cercetari.Este important sa aveti si martori care sa ateste cum s-au petrecut faptele si mai ales, sa puteti proba faptul ca cei doi ,,s-au dat de gol".
In mod normal, politia trebuie sa isi dea intereseul. Fie ca e un telefon scump sau ieftin, faptul savarsit e furt (art 219 Codul Penal). In locul tau, as vorbi cu politia si le-as spune ca au recunoscut furtul (nu cred ca ti-au spus tie, au zis unei cunostinte care ti-a spus dupa ca ei au furat, nu ?). In cazul in care ai cip de urmarire ii puteti gasi usor. Personal, as face asa chiar daca sunt sanse sa dau peste un Garcea la sectie ;)
Pai printr-un prieten am aflat cum s-au dat de gol si am un coleg de clasa acre este dispus sa dea declaratie, pt ca el a vazut telefonul ultima oara.Vreau sa va intreb daca le povestesc totul, adica cum am incercat sa iau telefonul amenintandui ca merg la politie?
Da, spuneti absolut tot ce stiti pt a oferi cat mai multe detalii. Faptul ca le-ati spus ca mergeti la politie nu constituie o amenintare, asadar mentionati acest lucru fara probleme.
Furt
maryalice09
Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mobil
andrei19
Buna ziua!
Acum cateva luni,am fost la un chef cu niste prieteni,nu eram multi,vreo 8 persoane, la un amic acasa.La un moment dat eu am plecat cu inca un ... (vezi toată discuția)