avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere primarie masurarea unui gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere primarie masurarea unui gard

Este vorba de o masuratoare ceruta la primarie , sa construiasca un gard pe proprietatea dansului. Cum as putea sa formulez o cerere pentru aceasta la primarie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:26, 22 Martie 2011
Nu inteleg de ce trebuie sa masoare primaria?
Pentru construirea gardului e nevoie de autorizatie de construire, iar pentru autorizatie e nevoie de documentatie cadastrala.
Si ce acte ar presupune ?! Gardul e construit , mentionez ca trebuie reparat, aici a fost greseala mea , iar socrul meu are probleme cu vecinul care spune ca i-a intrat in curte !
Gardul daca trebuie doar reparat si se face tot din aceleasi materiale si pe acelasi loc, nu are nevoie nici macar de autorizatie de construire(dar numai cu aceste conditii)Primaria nu poate si nici nu are dreptul sa intre pe proprietate privata-nu are competenta sa masoare-daca exista litigiu intre vecini, se rezolva amiabil(poate cu mediatori) sau in instanta, in urma unei actiuni de granituire si eventual revendicare.
Faceti poze la gardul respectiv si a portiunii care trebuie reparata.
Gardul este comun, iar acesta este un act de conservare(repararea)-doar daca nu s-a pastrat vechiul aliniament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor intre vecini oldestwolf2000 oldestwolf2000 Buna seara ! Am si eu o intrebare. Am avut in spatele imobilului meu, ce se invecineaza cu al vecinului meu (aproximativ spate in spate) un gard din lemn ... (vezi toată discuția)
Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)
Construire abuziva gard buradastoean buradastoean Buna ziua vecinii mei care au gradina alaturata cu a mea au constriut fara autorizatie un gard pe terenul meu netinand cont de expertiza topografica la o ... (vezi toată discuția)