avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... cum trimite opc-ul invitatie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

cum trimite opc-ul invitatie

buna ziua.
am si eu o intrebare. am primit un mail cu o invitatie la opc cum ca am o reclamatie. in mail este un document cu invitatia la sediul anpc insa mi se pare cel putin ciudat faptul ca au trimis pe mail si nu printr-o scrisoare cu confirmare de primire. iarasi este ciudat faptul ca mi-a trimis de pe o zi pe alta. ma gandesc sa nu fie fictiva invitatia dupa spusele mai multor persoane. intradevar adresa de pe care am primit mailul este ....@opc.ro dar documentul nu este semnat sau stampilat. este trecut doar numele unui comisar de acolo.
as vrea sa-mi spuna cineva care stie daca asa opereaza opc-ul trimite invitatii pe mail.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:34, 25 Martie 2011
in general se trimite prin scrisoare cu confirmare de primire. insa aveti posibilitatea sa sunati acel comisar pentru a confirma daca invitatia a venit din partea OPC-lui.
multumesc pentru raspunsul promt.
idee e ca nu sunt chiar cu toate actele in regula la punctul de lucru, si daca sun atunci clar am confirmat ca am primit mailul si va trebui sa ma prezint. oricum termenul care l-am primit pentru prezentarea documentelor este foarte scurt. am primit joi sa ma duc vineri. apoi vineri am primit din nou pentru maine. in conditiile in care cica reclamatia a fost depusa in jur de 20 februarie... mi se pare ca respectivul reclamant cunoaste pe cineva pe acolo si face putin abuz de puterea detinuta... reclamatia oricum este cam nefondata si nu are documente sa demonstreze. dupa cele scrise pe situl anpc ar cam trebui sa se claseze cazul...
se spune tot pe site ca trebuie sa se incerce mai intai o rezolvare amiabila a problemei intre reclamant si mine, discutie care nu a avut loc. a depus direct reclamatie...
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
justme1p, utilizator
surprinzator de repede au dat curs sesizarii. va sugerez sa nu ignorati invitatia lor!
1) OPC-ul nu trimite invitatii pe mail ca nu au baza legala sa va sanctioneze pentru faptul ca nu v-ati prezentat.
2) Obligatia lor este ca in momentul controlului daca nu sunteti la magazin, sa va lase invitatie dupa ce a trecut in Registrul Unic de Control datele lor, scopul controlului, baza legala, etc.( daca nu au trecut asta sunt sanctionati)
aveti aici lista cu toate OPC-urile si numerele de telefon unde va puteti informa daca acele persoane exista .
[ link extern ]
Formulati o reclamatie la ANPC forul lor superior sa vada cum se trimit invitatiile fara stampila , nr de inregistrare , etc.
Astfel de fenomene trebuiesc aspru sanctionate.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters158230, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de reclamație către comisariatul pentru protecția consumatorului Ares-3 Ares-3 Reclamatiile si sesizarile adresate Comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor / Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pot fi depuse doar ... (vezi toată discuția)
Magazine online mishi mishi in urma cu 6 luni am cumparat online de pe la redoute.ro un articol de imbracaminte,si pt ca era o mare diferenta intre ce am vazut eu in poza si ce am primit ... (vezi toată discuția)
Reclamatie abuziva opc ally123 ally123 Detin un PFA pe care functioneaza un magazin online. O persoana rau intentionata a depus o reclamatie la OPC cum ca ar fi comandat de pe site un produs, pe ... (vezi toată discuția)