avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor OUG 29/2011 si Ordinul 1853 /5 aprilie 2011 pentru ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

OUG 29/2011 si Ordinul 1853 /5 aprilie 2011 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a dispozitiilor OUG 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata

Guvernul a adoptat, in sedinta de duminica, proiectul de OUG prin care se da posibilitatea contribuabililor sa opteze pentru esalonarea obligatiilor fiscale, pe o perioada de cel mult 5 ani.


www.avocatnet.ro/content/art...

Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 20:56, 8 Aprilie 2011
a fost una (ordonanta) acum vreo 10-12 ani muuult mai "desteapta"... tot pe 5 ani, dar fara dobanzi si ipoteci... astaaa:rolleyes:
daaaaa! era vorba de ordonanta 40/2002 dar din pacate a tinut putin si te mai scutea si de penalizarile constituite daca te incadrai la niste criterii. Acum.........!

Ce nu inteleg eu este cat va fi garantia constituita in acest caz? Atunci era parca valoarea unei rate de esalonare care cuprindea si debit si dobanzi si penalizari. Acum?
OUG nr. 29/2011 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 200 din 22 martie.
Ordonanta de urgenta prin care se da posibilitatea contribuabililor sa opteze pentru esalonarea obligatiilor fiscale, pe o perioada de cel mult 5 ani a fost publicata in Monitorul Oficial.


www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
M. Of. Partea I nr. 249 din 8 aprilie 2011

Ministerul Finantelor Publice
Ordin nr. 1853 din 5 aprilie 2011 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata

[ link extern ]

... cat se poate de nerealist si inutil (ordin de "inlesniri", "sprijin"?!!!) pentru cei carora, teoretic, le este destinat...
... (inca) o aberatie (a cata?!) economico-financiar/fiscala...


"originea" o gasim aici, in "nota de fundamentare":

"Fondul Monetar Internaţional a recomandat emiterea unei propuneri legislative care să permită folosirea unui sistem de plăţi eşalonate de către contribuabili pentru plata taxelor prin elaborarea unor reguli noi...
Ca urmare, Guvernul României şi-a asumat angajamentul:stunned: reintroducerii posibilităţii
acordării eşalonărilor la plată pentru contribuabili (dupa "reguli noi", ale FMI, desigur:)) )...
...
Sistemul propus este similar formei de sprijin:)) oferită de sistemul bancar:)):stunned: în perioada de dificultate prin rescadenţarea creditelor restante. "


... adica statul roman se comporta (prin curele de transmisie ale fmi) cu proprii cetateni si agenti economici, cum se comporta ("similar" cu) particularii (ipoteci grele, dobanzi naucitoare) veniti de aiurea, de peste mari si tari, organizati in banci si ifn-uri ("institutii" financiare), sa dea bani cu imprumut romanilor...:stunned:

[ link extern ]


NOTA:

"IN ROMANIA BANCILE NU FAC CREDITARE, CI CAMATARIE!"
ILIE SERBANESCU, august 2010





Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii stabilite prin decizie control dutescu maria dutescu maria Buna ziua, In urma unui control de fond s-a stabilit ca am colaborat cu o firma inactiva si a rezultat debit suplimentar impozit 20000 si tva 23000 plus pen ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii mircea.stoica mircea.stoica Doresc sa solicit Administratie fiscale esalonarea datoriilor( TVA, impozit salarii). Ce documente trebuiesc depuse? In conditiile in care se aproba ce ... (vezi toată discuția)