Contestaţia formulată împotriva procesului-verbal de sancţionare contravenţională seria .
La data de 17.08.2010, orele 8, mă deplasam către locul de muncă, pe şoseaua Alexandru ªerbănescu, când am observat că de sub capota maşinii ieşea fum. În acel moment, am fost nevoit să părăsesc partea carosabilă, ieşind din coloană spre partea stângă, pentru a căuta un loc de staţionare. Ulterior, am fost oprit de către un agent de poliţie, care nu a ţinut cont de explicaţiile date de mine, referitoare la starea maşinii (aceasta putea lua foc afectând şi ceilalţi participanţi la trafic), fiind sancţionat cu o amendă în cuantum de 360 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 2 luni.
În cuprinsul procesului-verbal se menţionează faptul că subsemnatul aş fii circulat pe sensul opus de mers, lucru neadevărat deoarece la acel moment eu mă aflam pe linia de tramvai cu intenţia de a găsi un loc pentru staţionare, această manevră fiind legală, neexistând pe acea porţiune de drum niciun indicator care să interzică acest lucru.
În cursul acelei zile am transportat autoturismul pe platformă la service, unde s-a constatat o defecţiune la radiatorul de apă şi cureaua de accesorii. În aceste condiţii, consider că ne aflăm, în faţa unui caz fortuit,
In acelasi timp agentulcontataror a incadrat fapta in art 41 din R.A.O.U.G 195/2002 ..care nu are legatura cu cele intamplate si se refera la Scoala de Soferi....iar din acest pct de vedre PV este lovit de Nulitate....
Ideea este ca eu m-am representat singur..am evidentiat cele intamplate..dar decizia a fost :
Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul eu, în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, ca neîntemeiată. Ia act că petentul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă şi irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.03.2011.
Intrebare : Eu in situatia de fata mai pot face Recurs...ptr ca mi se pare total nedreapta pronuntare si nelegala...daca se poate face cum procedez..de data aceasta vreau sa angajez si avocat...daca se mai poate face ceva.
Va multumes frumos pentru un raspuns rapid...
Cel mai recent răspuns:
sorisso2005 , utilizator
14:57, 21 Martie 2011