avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala impotriva politiei rutiere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala impotriva politiei rutiere

Contestaţia formulată împotriva procesului-verbal de sancţionare contravenţională seria .
La data de 17.08.2010, orele 8, mă deplasam către locul de muncă, pe şoseaua Alexandru ªerbănescu, când am observat că de sub capota maşinii ieşea fum. În acel moment, am fost nevoit să părăsesc partea carosabilă, ieşind din coloană spre partea stângă, pentru a căuta un loc de staţionare. Ulterior, am fost oprit de către un agent de poliţie, care nu a ţinut cont de explicaţiile date de mine, referitoare la starea maşinii (aceasta putea lua foc afectând şi ceilalţi participanţi la trafic), fiind sancţionat cu o amendă în cuantum de 360 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 2 luni.
În cuprinsul procesului-verbal se menţionează faptul că subsemnatul aş fii circulat pe sensul opus de mers, lucru neadevărat deoarece la acel moment eu mă aflam pe linia de tramvai cu intenţia de a găsi un loc pentru staţionare, această manevră fiind legală, neexistând pe acea porţiune de drum niciun indicator care să interzică acest lucru.
În cursul acelei zile am transportat autoturismul pe platformă la service, unde s-a constatat o defecţiune la radiatorul de apă şi cureaua de accesorii. În aceste condiţii, consider că ne aflăm, în faţa unui caz fortuit,
In acelasi timp agentulcontataror a incadrat fapta in art 41 din R.A.O.U.G 195/2002 ..care nu are legatura cu cele intamplate si se refera la Scoala de Soferi....iar din acest pct de vedre PV este lovit de Nulitate....

Ideea este ca eu m-am representat singur..am evidentiat cele intamplate..dar decizia a fost :
Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul eu, în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, ca neîntemeiată. Ia act că petentul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă şi irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.03.2011.

Intrebare : Eu in situatia de fata mai pot face Recurs...ptr ca mi se pare total nedreapta pronuntare si nelegala...daca se poate face cum procedez..de data aceasta vreau sa angajez si avocat...daca se mai poate face ceva.

Va multumes frumos pentru un raspuns rapid...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
sorisso2005, utilizator
Hotararea este definitiva si irevocabila, prin urmare calea recursului nu mai exista potrivit modificarilor aduse in acest sens de legea 220/2010.
Articolul 118, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
Da dar avand in vedre ca hotararea este Gresita chiar nu se poate face nimic ?? in contextul in care PV este lovit de nulitate in urma neincadrarii corecte a faptei?...Nu pot adresa niciunei institutii competente?....Asta inseamna ca dreptuirle omului la noi nu exista...si ca hotararea a fost luata in favoareaa politiei rutiere...fara sa mi se aduca probe...PV nu e o proba importiva persoanei...
Deci sa inteleg ca nu se mai poate face nimic nimic...tot ce trebuie sa fac este sa duc permisul la politie..?
Trebuia sa va angajati avocat pentru ca cel putin asa la prima vedere am senzatia ca v-ati facut o aparare deficitara, iar procesul-verbal de contraventie este prezumat ca fiind temeinic si legal intocmit pana la resturnarea prezumtiei prin probe.
Din pacate asa cum vedeti, legea la acest moment nu mai da posibilitatea cenzurarii hotararii instantei de fond de catre o instanta de recurs, lucru care din punctul meu de vedere este nefiresc, mai ales ca nu exista decat o singura cale de atac care acum a fost inlaturata.
Va trebui sa solicitati instantei eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata iar predarea permisului va fi insotita de acesta.
Pentru certificat de grefa:
-cerere, taxa de timbru de 1.00 lei si un timbru jud. de 0.15 lei.
Atentie! sa nu depasiti cele 15 zile, pentru ca depasirea termenului se sanctioneaza cu majorarea suspendarii permisului cu inca 30 de zile.
Pentru putin...:sorry:
Nu va suparati, mai am o intrebare :
- cum cer certificat de grefa si cui anume?..mi se da in aceeasi zi..sau dureaza...
Deasemeni am inteles ca pot sa reduc pedeapsa cu 30 de zile...stiti cumva cum trebuie procedat....

Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,am rugamintea sa imi spuneti in momentul depunerii unei plangeri la judecatorie impotriva unui proces verbal nu ar fi trebuit sa imi de-a ceva la ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)