Buna ziua,
De aproximativ 3 ani sotul meu lucreaza intr-un stat arab. In urma deteriorarii relatiilor dintre noi, anul trecut am depus actele pentru divort, divort ce este in desfasurare in acest moment. Am intampinat greutati in a-mi duce copii intr-un concediu in Bulgaria anul trecut, fetita mea mai mare nu a putut pleca in excursie in Grecia, organizata de scoala deoarece am avut nevoie de aceste doua procuri de la sotul meu iar acesta a refuzat sub diverse motive sa le trimita. In ultimele 6 luni nu mai reusesc sa comunic cu el in nici un fel, nici la telefon nici prin email.
Avand in vedere ca procesul nostru de divort este in desfasurare intrebarea mea este urmatoarea:
- Ce as putea face ca in viitor sa pot face pasaport copiilor si sa ii pot duce in concediu fara a mai depinde de aceste procuri pe care imi e aproape imposibil sa le obtin? Ce solicitare sa inaintez instantei? Ce acte imi sunt necesare?
Nu mi se pare corect fata de copii sa fie limitati din cauza ca tatal lor e de negasit, mai ales ca sunt mici, 10 ani respectiv 14, deci ar trebui sa astepte sa implineasca 18ani sa se poata bucura de o excursie in afara Romaniei?
Va multumesc pentru raspuns.
va trebui sa asteptati sa aveti o hotarare definitiva prin care minorii sa va fie incredintati. in baza hotararii veti face si pasapoarte si vei pleca cu minorii fara sa mai aveti nevoie de acordul tatalui.