avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... IESIRE DIN TARA CU COPIL SUB 2 ANI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

IESIRE DIN TARA CU COPIL SUB 2 ANI

Buna, ma intereseaza ce fel de acte am nevoie pentru a putea pleca in vacanta in afara tarii pentru fiica mea care este sub 2 ani? Destinatia este una din urmatoarele variante: Ungaria, Bulgaria sau Grecia. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 15:46, 17 August 2011
imputernicire notariala de la tata in acest sens!
Asa este cum a mentionat anterior colegul, aveti nevoie de procura autentificata la notar din partea parintelui care ramane in tara. O precizare ar mai fi, in situatia in care parintii copilului sunt divortati, parintele caruia i-a fost incredintat copilul prin hotarare judecatoreasca irevocabila, poate iesi cu copilul din tara fara a mai fi necesara procura din partea celuluilalt parinte.
Situatia clasica, parintii sunt casatoriti.
Pentru a putea iesi din tara cu un copil minor este necesara o DECLARATIE notariala (nu procura) prin care parintele care nu insoteste copilul isi da acordul sau ca minorul sa plece din tara cu celalalt parinte.
Actele de care aveti nevoie la notar sunt: carti/buletine de identitate/pasapoarte ale parintilor, certificatul de nastere al minorului. Daca minorul are C.I. sau pasaport, se va prezenta si acesta.
In declaratie se va preciza perioada in care copilul va fi plecat in afara tarii, care nu poate depasi 1 an de zile, precum si tarile de destinatie/tranzit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor claudiaaydogan claudiaaydogan buna ziua as dori sa stiu daca unui minor de o luna si jumatate i se va face pasaport individual sau va fi inscris pe pasaportul unuia dintre parinti de ... (vezi toată discuția)
Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)
Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)