avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... notificare banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

notificare banca

buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT].
creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, urmand sa fie finalizat in octombrie anul trecut.deoarece nu am nici un loc de munca nu am mai avut posibilitatea sa mai achit ultimele 4 rate in valoare de 600 lei la care s-au adaugat si penalizari suma ajungand la 800 lei.
am primit de la ei mai multe somatii si ultima data o notificare prrin care ei spun ca daca nu achit toata suma in 3 zile vor trece la executare silita ,scria ceva si de politie.
eu nu am nimic pe numele meu,dar as vrea sa stiu daca banca poate sa execute bunuri care sunt pe numele sotului meu,eu nefiind casatorita in momentul in care am facut creditul.
va multumesc si va rog sa imi raspunde-ti.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:53, 25 Martie 2011
Daca ati contractat datoria in timpul casatoriei, pentru nevoile obisnuite ale casatoriei, in speta folositi in comun bunurile cumparate dincredit, datoria este comuna si pot sa execute silit bunurile proprii ale sotului dvs.
Daca prezumam ca nu este o datorie comuna, nu pot executa silit masina, decat in urma partajarii drepturilor de proprietate pe care le detineti dvs si sotul asupra acestui bun, sau- sa se ceara partajarea in cadrul contestatiei la executare.

Datoria este mult prea mica si nu cred ca este cazul sa mai platiti si eventuale onorarii de avocati, executori si alte cheltuieli de judecata si de executare. Sfatul meu este sa faceti un angajament de plata si sa platiti in 3-6 luni intreaga suma, fara alte penalitati.
Mergeti la banca si solicitati in scris, printr-un angajament perioada si sumele ce urmeaza sa le rambursati in contul datoriei ce decurge din credit. Cu cat faceti mai repede acest pas, cu atat este mai bine, intrucat reduceti penalizarile de intarziere care se aduna, in mod inevitabil. Oricum, nu executarea masinii ar trebui sa fie grija prioritara, ci faptul ca, sunteti inregistrata drept debitor rau platnic si veti avea probleme pe viitor, atunci cand veti mai avea nevoie de credite sau veti avea calitatea de girant sau coplatitor. Asa cum vi s-a spus si mai sus, banca nu se va indrepta spre valorificarea acelui autovehicul pentru datoria dvs, daca cuantumul pe care l-ati indicat este cel real. :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Va rog sa imi spuneti :Daca apartamentul este pe numele sotiei mostenire de la parinti,iar masina este achizitionata in timpul casatoriei dar tot pe numele ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit la banca ElenaaR ElenaaR Buna ziua!In urma cu 4 ani sotul meu a luat un credit de la BCR in valoare de aprox. 9000 lei pentru a-si ajuta fratele intr-o problema, fratele asumandu-si ... (vezi toată discuția)