avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... M-a inundat vecinul! Am asigurare, dar cum se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

M-a inundat vecinul! Am asigurare, dar cum se procedeaza?

Vecinii de deasupra mea m-au inundat(nu stiu care cel de la 2 sau 3, pentru ca fiecare spune ca nu-i de la el, cel de la 2 spune ca si el are tavanul inundat de cel de la 3, iar cel de la 3 spune ca el si-a schimbat tevile si nu-i de la el sau ma rog a inlocuit coloana intre etajul 2 si 3). Eu stau la etajul 1 si apa curge si la uscatorul care este sub mine, la parter este inundat si acolo.
Eu am asigurare dar vreau sa stiu cum decurg lucrurile si anume:
1. Vin cei de la firma sa constate dauna, cine repara aduc ei firma sau ma ocup eu si ei deconteaza mai apoi? trebuie neaparat sa fie firma? ma gandesc ca o persoana fizica ar cere mai putin bani sa repare decat o firma, dar persoana fizica nu-mi poate emitefactura, in ce suma trebuie sa ma incadrez sa nu fiu in situatia in care sa platesc X lei si firma de asigurari sa ma despagubeasca cu mai putini? In cat timp imi primesc banii?
2. cei de la asigurari ii dau mai departe pe vecinii mei in judecata pentru arecupera banii?
3. In anul urmator voi plati o polita mai mare sau tot la fel?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L. , Consultant credite si finantari 13:28, 6 Iunie 2008
Agentul constatator va evalua paguba si va face el un deviz al cheltuielilor pe care considera firma de asigurari ca trebuie sa le faceti pentru a efectua reparatia. Aceasta este procedura.
miki3 a scris:

A venit un inspector de la asigurari, a facut poze si a intocmit un dosar, acum mi-au spus ca daca aleg varianta regie propie ei imi fac un deviz si pe baza acestuia imi dau o suma de bani(voi vedea cat) cand imi calculeaza, in functie de sprafata afectata, etc.
Si in varianta cu firma la fel plata se face pe baza de deviz, dar n-am intrebat daca tot ei fac devizul sau firma de constructii.

[/quot
Va sfatuiesc insa sa luati legatura cu agentul constatator pentru a avea un cuvant de spus la realizarea devizului. Asa veti sti din timp ce cheltuieli vor fi decontate.]
Mi-a facut devizul si a iesit ca ma despagubesc cu aprox. 340 ron, acuma nu stiu daca banii astia sunt suficienti din ei sa cumpar si materiale si sa platesc si om sa faca reparatia(sunt practic 3 tavane de reparat, cel din baie, bucatarie si camara), in conditiile in care am spus un alt mester mi-a cerut 500 roni sa-mi repare niste glafuri la 2 geamuri si o usa.

In cazul in care as apela la o fimra(desi ma indoiesc ca ar veni o firma sa faca o reparatie asa mica) trebuie firma sa faca deviz, sa-l prezinte firmei de asigurari si in cazul in care constata ca sunt corecte calculele si il accepta le plateste lor in cont.
Asadar asa sta treaba, o sa vad cum ma descurc, oricum eu zic ca e bine ca macar am avut asigurare facuta.
miki3 a scris:

Mi-a facut devizul si a iesit ca ma despagubesc cu aprox. 340 ron, acuma nu stiu daca banii astia sunt suficienti din ei sa cumpar si materiale si sa platesc si om sa faca reparatia(sunt practic 3 tavane de reparat, cel din baie, bucatarie si camara), in conditiile in care am spus un alt mester mi-a cerut 500 roni sa-mi repare niste glafuri la 2 geamuri si o usa.

In cazul in care as apela la o firma (desi ma indoiesc ca ar veni o firma sa faca o reparatie asa mica) trebuie firma sa faca deviz, sa-l prezinte firmei de asigurari si in cazul in care constata ca sunt corecte calculele si il accepta le plateste lor in cont.
Asadar asa sta treaba, o sa vad cum ma descurc, oricum eu zic ca e bine ca macar am avut asigurare facuta.

Daca firma de sigurari accepta devizul firmei de constructii si efectueaza plata, eu va sfatuiesc sa apelati la una pentru a initia o discutie. S-ar putea sa aveti surpriza sa accepte, chiar daca reparatia este mica. Si va sfatuiesc astfel, pentru ca firma de constructii ar fi obligata sa va ofere garantii pentru lucrarea facuta, intrucat este platita de firma de asigurari. Oricum chiar daca refuza, veti sti ca ati incercat.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundație la bloc. firma de asigurări ne cere o serie de acte și deviz estimativ al pagubelor, cum trebuie să procedăm? Andreea Florina Andreea Florina Buona ziua, Suntem doua surori,proprietarele unui apartament in sibiu ,cu domiciliul in strainatate,(suntem in Italia amandoua) ,si avem o prietena care se ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta cuantumul unei indemnizatii de dauna? claudia_ claudia_ pe scurt: in luna mai am inundat apartamentul de la etajul inferior (s-a rupt un racord la baie, noaptea), nu aveam asigurare, in schimb proprietarul ... (vezi toată discuția)
Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)