avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
As dori sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
Se poate intocmi testament sau contract e vanzare de catre parintele in viata pentru unul din copii daca nu a fost facuta succesiunea in urma decesului celuilalt parinte acum 15 ani . Daca nu , in ce mod se poate face si care sunt taxele aproximative .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 17:47, 21 Martie 2011
Nu se poate fara se respecte partea rezervata prin legea pentru descendenti. Codul civil, Art. 841. - Liberalitatile, fie facute prin acte intre vii, fie facute prin testament, nu pot trece peste jumatatea bunurilor dispunatorului daca la moarte-i lasa un copil legitim; peste o a treia parte, daca lasa doi copii; peste a patra parte, daca lasa trei sau mai multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturii dumitrugabriela dumitrugabriela buna seara astazi am facut succesiunea, suntem trei frati si mam.Nimeni nu a renuntat in favoarea cuiva . Mama poate sa ii mai lase sorei mele partea ei dupa ... (vezi toată discuția)
Liberalitati si rezerva in codul civil ContSters170035 ContSters170035 Se suprapun in codul civil? Daca da, cum se explica fiecare in parte? Alese multumiri! (vezi toată discuția)
Cota mostenitorului rezervatar grobianu grobianu Buna ziua! Tatal a lasat mostenire totul unuia dintre cei doi fii ai sai. Din cate stiu, fiul care nu a primit nimic are totusi dreptul la o anumita parte in ... (vezi toată discuția)