avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata sau pensie anticipata partiala?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata sau pensie anticipata partiala?

buna ziua , tatal meu este nascut in 1954 si 35 ani vechime in munca ( normali anii fara grade speciale) are dreptul la pensionare anticipata? multumesc frumos de raspuns
Cel mai recent răspuns: ancagiu , utilizator 19:21, 21 Martie 2011
La implinirea varstei de 60 de ani are dreptul la pensie anticipata partial.
Art. 65. — (1) Pensia anticipată parțială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire pensie Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Sunt nascut pe 27.05.1960,am fost angajat in 20.07.1979(august) pana in prezent. Am lucrat la grupa I de munca(18ani).Cand pot beneficia de pensie normala sau ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de urmas gabrielvisan gabrielvisan Tatal meu face anul acesta 55 de ani. Are 30 ani pe cartea de munca. poate primi vreun fel de pensie? Mama mea are 10 ani pe cartea de munca cu grupa. a murit ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vladuroxana vladuroxana Buna ziua, Tatal meu este nascut in data de 11.02.1959, in luna februarie 2014 a ramas fara loc de munca fara drept de somaj si de atunci din cauza varstei ... (vezi toată discuția)